Det Dubai-baserte flyselskapet, som etablerte seg i Norge for snart ett år siden, har annonsert at de starter daglige flyruter mellom Dubai og Panama by i februar.

Tid og distanse

Ifølge flyselskapet blir det verdens lengste direkterute målt i tid – hele 17 timer og 35 minutter tar den turen vestover. Reisen er på svimlende 13.800 kilometer, skriver CNN Travel.

OVER 17 TIMER I LUFTEN: Hadde du orket en så lang flytur? 17 timer og 35 minutter tar flyturen fra Dubai til Panama by Emirates lanserer neste år. Foto: Camilla Flaatten

I dag er det australske Qantas Airways som flyrden lengste direkteruten målt i distanse. Den går mellom Sydney og Dallas, er på 13.821 kilometer og flys på rett i underkant av 17 timer.Værforholdene, og særlig jetstrømmene i atmosfæren, har stor betydning for hvor lang tid flyvningen tar. Om en flyr østover eller vestover spiller også inn på flytiden. Jetstrømmene, som beveger seg fra vest til øst over blant annet Atlanterhavet, gir medvind og gjør at det er raskere å fly vest mot øst.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Første reisemål i Mellom-Amerika

Emirates kommende rute skal flys med Boeing 777-200 LR som tar 256 passasjerer. Det er flyselskapets første reisemål i Mellom-Amerika, opplyser Emirates i en pressemelding.

Det er flere svært lange direkteruter i verden allerede, blant annet Johannesburg–Atlanta, Abu Dhabi–Los Angeles og Dubai–Houston. Flyreisene tar drøye 16 timer.

Se listen over verdens lengste flyreiser her .

Les mer om fly her:

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen