Fra tid til annen får Tigerstaden besøk av utenlandske medier som danner klare oppfatninger om hva hovedstaden kan by på.

New York Times tilbrakte hele 36 timer i Oslo, og fikk blant annet med seg omvisning på slottet, lunsj på fiskerestauranten Lofoten og besøkte selvfølgelig Sinnataggen i Vigelandsparken.

Svenska Dagbladet lot seg imponere av vaffelglade nordmenn og barnslig moro i Korketrekkeren.

Britiske The Independent fikk øynene opp for Oslo etter å ha latt seg fascinere av Jo Nesbøs krimromaner. Avisen trekker spesielt frem Oslos to nye områder, Bjørvika og Tjuvholmen. Moderne design, fokus på samtidskunst og innovative restauranter fascinerer avisen.

Vinteren har vi lagt bak oss, og the Independent har klare anbefalinger til friske sommerlige aktiviteter.

Dette bør du få med deg, mener avisen:

Karl Johan

Følg i Henrik Ibsens fotspor: Gå ned Karl Johan og prøvesmak kakene på Grand Café. Gå deretter videre til Stortinget, Universitetsplassen og Nationalteatret. Avslutt spaserturen ved slottet for å se vaktskifte.

Bygdøy

Båttur i den idylliske Oslofjorden er unektelig et høydepunkt. Ta fergen fra Rådhusplassen til Bygdøy og dra på museumshopping hos Fram Museum, Kon-Tiki Museet, Norsk Maritimt Museum og Vikingskip Museet.

Les også:

Munch-museet

Et Oslo-besøk er ikke komplett uten å ha sett Edvard Munchs kjente verker. Nationalgalleriet er også verdt et besøk.

Solsiden

Start med en drink på en av Aker Brygges mange barer og restauranter. Fortsett til historiske Akershus festning og avslutt ettermiddagen med deilig solnedangsmiddag på Solsiden restaurant.

Ekebergrestauranten

Avisen har latt seg imponere av Ekebergrestaurantens mat, og spesielt uteserveringen får en høy stjerne hos avisen.

Henie Onstad kunstsenter

Både den omfattende samlingen av samtidskunst og beliggenheten til kunstsenteret gjør at Henie Onstad kunstsenter kommer med på listen.

Holmenkollen

Verdens mest moderne skihopp, 360 graders utsikt over Oslo og omegn, skimuseum og en simulator; det er en grunn til at dette er en av Oslos mest berømte severdigheter.

Temasider: Oslo

Sukkerbiten

Operaen er en selvfølge når man er i Oslo. Sommerstid anbefales også frokost, lunsj eller middag på trendy Sukkerbiten. Den sommeråpne restauranten er hjem til mange trendy Oslo-boere sommerstid.

Vigelandsparken

Alle som kommer til Oslo, vil hit. Sinnataggen frembringer godt humør og latter, og parkens grønne pletter er populære for alle som trenger en pust i bakken.

The Independent har også fått tips fra Harald Weie i the Economist til en Oslo-hemmelighet mange turister går glipp av: Olympen . Gjemt mellom kebabsjapper og fargerike stoffbutikker, er dette gamle vannhullet en kulinarisk opplevelse til en rimelig penge.