– Vet du, tidligere måtte vi lete litt for å finne god Champagne. Nå er det bare å gå ned til butikken på hjørnet, sier Elie Estegassy med en fornøyd mine.

Sammen med kona Marine har han bosatt seg i et stort hus i det sørlige Martinique. Med et glass lokal rom i hvert sitt glass kan ekteparet sitte ved bassengkanten og se ut over den tette, grønne regnskogen og ned til de hvite strendene og de sjarmerende små landsbyene som ligger langs kysten.

Der nede, kan de sette seg på en gaterestaurant og bestille nyfanget og nygrillet hummer. Eller de kan investere noen ekstra euro i et måltid på en av stadig flere gourmetrestauranter som finner harmoni i det velsmakende møtet mellom det franske og det karibiske.

– Dette er fortsatt en fransk region. Og den franske innflytelsen ser ut til å bli stadig sterkere – på godt og vondt, sier Estegassy.

LIVET ER DEILIG: Stranden Les Salines er den beste, hviteste og mest berømte på Martinique. Her finner man selve tropeparadiset. Men unngå denne stranden i helgene, det blir fort trangt her! Heldigvis finnes det flust med alternativer. Foto: Kristoffer Rønneberg

Små boutiquehotellerDet er lett å bli forelsket i denne øya. Dette er ikke stedet der turisthordene samles på generiske resorter som kunne ligget hvor som helst. Her bor man helst på små, sjarmerende boutiquehoteller eller leier privat.

Spanjolene kan bare angre på at de ikke fattet interesse for denne vakre vulkanøya da Columbus fikk øye på den i 1493 og ga den navnet Martinica. I stedet var det franskmennene som bosatte seg her og som gjorde den til en koloni i 1635.

Martinique er fortsatt en del av Frankrike, noe som forklarer hvorfor vi har euro i lommeboken mens vi kjører rundt på øyas smale, kronglete veier.

Visste du dette?

LEK OG MORO: Utenfor en av strendene ved Saint-Luce, i det sørlige Martinique, er det lagt ut noen store flytebrygger som er morsomme for både barn og voksne å leke på. Foto: Kristoffer Rønneberg
BLIR DU MED? Den botaniske hagen Jardin de Balata er ett av de fremste høydepunktene på Martinique. Her kan man blant annet gå på tur over hengebroer gjennom bambusskogen. Foto: Kristoffer Rønneberg

Kjøreturene her er en stor del av gleden her. De fleste severdighetene ligger maks en dagstur unna – uavhengig av hvor du bor. Disse øyene er Mellom-Amerikas underdog:

Øya er et produkt av flere tusen år med små og store vulkanutbrudd, noe som gjør enhver biltur til en berg-og-dalbane på et veinettverk som tar deg gjennom tette skoger, store bananplantasjer og små landsbyer.

Dette er ikke et sted for høyt tempo. Dette er et sted der du må holde den lille, franske leiebilen din i første gir for å klare klatreturene opp de bratte åssidene.

Vi elsker fine strender og reiste til Portugal for å finne de beste:

LANGS VEIEN: Skal det være noe frisk frukt? Langs veien i Saint Luce finner du gode, kortreiste råvarer. Foto: Kristoffer Rønneberg
HONEY: På markedet i Marin, på sørkysten av Martinique, er det lett å finne souvenirer fra den karibiske øya. Lokalprodusert honning smaker godt. Foto: Kristoffer Rønneberg

Og hvor skal du kjøre? En dag vil du kanskje ta turen ned til stranden Les Salines på øyas sørspiss for å tilbringe en dag i et postkortperfekt tropeparadis.På ingen måte et sted du kommer til å ha for deg selv – dette er et yndet dagsturmål for både lokalbefolkningen og de tilreisende turistene.

En annen dag vil du kanskje ta turen opp til Mont Pelée, en aktiv vulkan som hadde sitt hittil siste utbrudd i 1902. På veien kan du stanse ved Jardin de Balata, en botanisk hage der du kan vandre på hengebroer mellom bambustretoppene.

ROM: Martinique er kjent for sin romproduksjon. Flere av destilleriene er åpne for publikum, som her ved Habitation Clement. Smaksprøver deles ut i sjenerøse mengder til publikum Foto: Kristoffer Rønneberg

God, karibisk romHar du fått nok av strender, vulkaner og vakre blomster kan du kjøre til en av de ti romprodusentene her, der du raskt vil lære at god, karibisk rom er noe helt annet enn Captain Morgan. Dette er ikke noe du blander med Cola.

– Hva vi liker best her?

Elie Estegassy tenker seg om før han svarer.

– Det søte livet her, det at folk er vennlige og at tempoet er rolig. Og så elsker vi solen, det varme vannet, det vakre landskapet og det at vi lett kan reise til andre, nærliggende øyer for å oppleve andre kulturer.

BON APETIT: Det karibiske hav er et skattkammer av god mat. På Martinique står sjømaten naturlig nok i sentrum. Grillet fisk med pommes frites er blant standardrettene på strandrestaurantene. Foto: Kristoffer Rønneberg

Han er ikke alene om å være fortryllet. I 1935 satt Cole Porter på et hotellrom i Paris og drømte om ferieøya på den andre siden av Atlanteren.Resultatet ble sangen «Begin the beguine» – ordet «beguine» er gammelfransk sleng for «flørt».

«When they begin the beguine

It brings back the Sound of Music so tender

It brings back a night of tropical splendor,

It brings back a memory ever green.»

TETT I TETT: Det er vanskelig å glemme at Martinique er en fransk region. I tillegg til maten og språket vaier det franske flagget flere steder, som her over hovedstaden Fort-de France. Foto: Kristoffer Rønneberg

I dag er det ikke så mange amerikanere her. Lenge fantes det ikke direkteruter mellom USA og Martinique.

Men i fjor åpnet Norwegian tre ruter fra amerikanske byer til den franske regionen, noe som har sørget for at «les américains» nå er i ferd med å oppdage denne sørkaribiske perlen.

De vil oppdage det samme franskmennene har visst i 400 år – at Martinique er en unik liten perle der det er lett å finne veien til det søte liv.

Glad i strand- og øylivet? ikke gå glipp av disse sakene:

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen