Forrige uke skrev vi at Qatar Airways er kåret til

Men hvem er best i den raskt voksende klassen for lavprisselskaper?

Jo, det er AirAsia. Selskapet vant lavprisgull i den prestisjefylte kåringen World Airline Awards, der 18,8 millioner passasjerer fra hele verden sa sin mening.

Pionér i Asia

Selskapet er Asias største aktør i billigflyklassen, med over 400 destinasjoner i 25 land. Hovedbasen ligger i Malaysia, men AirAsia har også betydelig virksomhet i Thailand og Indonesia.

AirAsia har gått i bresjen for å tilby billige flyvninger i Asia, og selskapet har de siste årene også satset på langruter til Europa og Australia. På dette området er AirAsia et forbilde også for de norske selskapene Norwegian og nykommeren Feel Air.

AirAsia vant World Airline Awards for tredje år på rad.

Europa-bronse til Norwegian

Nummer to i kampen om å bli verdens beste lavprisselskap ble Jetstar Airways. Jetstar er en avlegger av australske Qantas, og selskapet flyr ruter i Australia og Sørøst-Asia med et ribbet servicekonsept og betaling for blant annet innsjekket bagasje.

Tredje best i lavprisklassen ble Virgin America. Virgin-varemerket flyr snart over hele verden, og i USA ligger basen i San Francisco med spesiell vekt på å fly billig på langruter fra punkt-til-punkt mellom østkysten og vestkysten.

I kategorien for europeiske lavkostselskaper ble det tredjeplass til Norwegian, etter vinneren easyJet og Air Berlin. Ingen av de europeiske selskapene var altså gode nok til pallplass i lavpris-VM.

Få de siste reisenyhetene på Facebook:

Aftenposten REISE,BT REISE,REISE-Adressa