Fire av fem nordmenn drar på sommerferie i 2016, viser en undersøkelse TNS Gallup har utført for NHO Reiseliv.

Av dem skal seks av ti feriere i Norge. Nesten like mange sier de vil feriere i et annet land i Europa, mens én av ti ferierer utenfor Europa.

Hele 72 prosent av de spurte mener at den beste sommerferien inneholder turer og naturopplevelser.

— Undersøkelsen bekrefter at det å være i fysisk aktivitet er en viktig del av ferien for mange. Der har Norge mye å by på enten det er downhill-sykling på Hafjell, zip-line i Holmenkollen eller ribb-turer i Lofoten, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Mange setter også pris på late dager på hytta, tid med familie og venner og dager fylt med mat- og drikkeopplevelser, kommer det frem i undersøkelsen.

Friluftsliv sentralt i ferien

I Norge er Østlandet det mest populære reisemålet.

Nesten halvparten oppgir at de skal tilbringe ferien i Akershus, Oppland, Telemark, Oslo, Buskerud, Hedmark, Vestfold eller Østfold. Dernest følger Vest-Norge, hvor 33 prosent oppgir at de skal reise til.

Å være ute i skog og fjell er de mest populære sommerferieaktivitetene i Norge, ifølge undersøkelsen.

Fottur i skog og mark eller langs kysten, tur i nærmiljøet, fottur i fjellet, sykkelturer, sopptur og bærtur er de aktivitetene de fleste oppgir at de vil gjøre i sommerferien.

POPULÆRT: Turer i den norske fjellheimen er den mest populære sommerferieaktiviteten i Norge, ifølge NHO Reiseliv. Foto: Erik Johansen/NBT scanpix

Halvparten av dem som skal feriere i Norge, skal på hytta.— Mange nordmenn tilbringer gjerne hele ferien på hytta, enten det er på fjellet eller ved sjøen. Det sier litt om nordmenns forkjærlighet til hyttelivet når flere foretrekker hytteferie fremfor cruise eller charterferie - hvis de kunne velge, sier Devold.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Hytte hjemme - hotell i utlandet

Det er fortsatt folk fra Oslo og Akershus som planlegger lengst ferie. Her planlegger 46 prosent ferie på tre uker eller mer.

Mens folk som ferierer i Norge gjerne velger hytta, velger seks av ti utenlandsreisende hotell når de skal på ferie.

Fysisk aktivitet og friluftsliv er populære sommeraktiviteter i Norge, men de som skal til utlandet oppgir at de reiser utenlands for å sikre seg sol og varme, storbyferier, kultur-, mat- og vinopplevelser. (©NTB)

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Skal du på ferie i Norge eller Norden i sommer? Få reiseinspirasjon her:

Skal du til fjells? Her får du tips:

Slik blir de nye fjellvettreglene