Når nøden er som størst og du trenger et sted å strande mens du venter på neste fly, er det greit å ha gode muligheter for å sove på gulv, benker og stoler.

Mange unge reisende sparer penger på denne måten, mens andre ikke har noe valg da de må vente på forsinkede og innstilte flyavganger.

Siden 1996 har The Budget Traveller's Guide to Sleeping in Airports, offentliggjort lister over verdens ti beste og ti verste flyplasser å overnatte på.

Og den nye listen viser at man i alle fall ikke skal håpe på å måtte tilbringe natten på terminal 1 i Manilas Ninoy Aquino International Airport på Filippinene.

Forbud, uhøflig personale og bestikkelser

Flyplassen i Manila innehar nemlig førsteplassen på den lite flatterende listen.

Her er det dårlig med benker å sove på, de benkene som er der er ukomfortable, flyplasspersonalet er uhøflige, fasilitetene er dårlige, det er få aktiviteter å slå ihjel tiden med, og flyplassen har også store problemer med lommetyverier.

Mange reisende forteller også at man ofte blir kastet ut, og at personalet ved flyplassen i visse tilfeller må bestikkes med penger for at man skal få lov til å bli innendørs.

Paris Beauvais airport kommer på en god annenplass, mye fordi flyplassen er helt stengt mellom klokken 23.30 og 06.30. Forsøker du å oppholde deg inne i dette tidsrommet vil du rett og slett bli kastet ut.

Her ender folk opp med å sove utenfor svingdører, inngangsparti, toaletter og telefonkiosker.

På tredjeplass kommer islandske Keflavik Airport. Her klages det på at det ikke er lov å legge seg ned å sove noe sted på flyplassen, og at lokalene er altfor kalde å sove i.

De verste:

1. Ninoy Aquino International Airport Terminal 1, Manila, Filippinene

2. Paris Beauvais, Frankrike

3. Reykjavik Keflavik, Island

4. Bergamo Orio al Serio, Italia

5. Kiev Airport, Ukraina

6. Frankfurt Hahn, Tyskland

7. London Luton, England

8. Pisa, Italia

9. Paris Charles de Gaulle, Frankrike

10. LAX, Los Angeles, USA

Lufthavner i Asia på topp

Listene er basert på avstemninger og spørreskjemaer på hjemmesiden, reiseanmeldelser, kommentarer på Facebook og informasjon fra flyplassene selv.

På topp 10 — listen over verdens beste flyplasser å strande på, regjerer de asiatiske.

Verdens tre beste flyplasser å overnatte gratis på, er nemlig Singapore Changi, Seoul Incheon og Hong Kong.

De får skryt for å tilby spillkonsoller for ventende, døgnåpen servering, gratis internett, filmvisning, golfbane, 4D kino, behagelige seter og rene toaletter

De beste:

1. Singapore Changi

2. Seoul Incheon

3. Hong kong

4. Kuala Lumpur

5. Amsterdam Schiphol

6. München

7. Vancouver

8. Zürich

9. Frankfurt

10. Toronto

Få de siste reisenyhetene på Facebook:

Aftenposten REISE, BT REISE,REISE-Adressa

Følg oss på Twitter:

@aft_reise