Kjeden, som har vært representert med varemerket Doubletree by Hilton, har besluttet å trekke seg ut av det norske markedet og har sagt opp en mangeårig franchiseavtale med Key Hotels Group. Hotelldriften ble stanset mandag.

Nedleggelsen bekreftes overfor Aftenposten av kjedens europeiske informasjonsdirektør, Jules Kerby.

— Vi kan bekrefte at Hilton-kjenden har sagt opp franchiseavtalen for Oslo-hotellet og hotellet er fjernet fra alle Hiltons verdensomspennende reservasjonssystemer. Ut over dette betrakter vi bakgrunnen for oppsigelsen via-à-vis Key Hotels som et konfidensielt anliggende, sier Kerby.

— Synd

Hos Key Hotels, som står for driften av hotellbygget i Oslo sentrum, vil man heller ikke kommentere saken, men sier at driften av hotell i bygningen skal fortsette også etter at Hilton har trukket seg ut med sitt hotell som offisielt het Doubletree by Hilton Oslo City Centre. Hotellet har åpnet som Teateret hotell, uten kjedetilknytning.

Olaf Vangstein, partner i hotellanalyseselskapet Nordic Hotel Consulting, sier til Aftenposten at det er synd for hovedstadens hotellmangfold at Hilton trekker seg ut.

— Vi trenger gode internasjonale kjeder i Norge, og blir det ikke fotfeste i Oslo er det heller ikke muligheter andre steder i landet. Doubletree var muligens ikke det rette merkevarenavnet å bruke. Det er ikke kjent nok i Norge, mener han.

Eksklusiv stil

Hotellet, som er plassert i Christiania teaters bygning i Stortingsgata midt i Oslo sentrum, er nær nabo til Stortinget og har satset på en mer eksklusiv stil og lagt seg på et noe høyt prisnivå.

Doubletree-etableringen var den første av dette Hilton-merket i Skandinavia.

Hilton har et femtitalls hoteller i Europa under merkenavnet Doubletree. Konsernet la ikke skjul på at etableringen også hadde sammenheng med at besteforeldrene til grunnleggeren av Hilton-kjeden, Conrad Hilton, opprinnelig kom fra Norge.

Ta kontakt med oss på Facebook,Google+ eller Twitter @aft_reise.