Reiseselskapene merker kraftig økning i Syden-bestillinger

Fjorårets tropesommer gjorde at mange ventet med å bestille sommerferie til varmere strøk i år. Kjølig og ustabilt vær gir nå et rush av Syden-bestillinger.

Publisert: Publisert:

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel

Reiseselskapet TUI melder om en vekst på 34 prosent for feriebestillinger for hele landet i juli. Økningen gjelder fra samtlige regionale flyplasser i Norge, men det er særlig nordlendinger som skiller seg ut som de med størst reiselyst akkurat nå.

– Det er ingen tvil om at mange har gitt opp håpet om enda en tropesommer i Norge, og unormalt mange vil nå sikre seg sol og varme i sørligere strøk. Trenden gjelder for hele Norge og vi ser at det er pris som er drivende for ferievalget, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i TUI.

Restplasser

Hun forteller at det særlig er restplasser det søkes etter – reiser med avreise innen seks uker. Sammenlignet med samme periode i fjor er det særlig Bulgaria og Tyrkia nordmenn vil besøke.

TUI melder for øvrig om en vekst på hele 192 prosent i antallet feriebestillinger fra Tromsø, økningen er på 86 prosent fra Haugesund og 81 prosent fra Bodø.

Tidligere i uka merket også Ving samme tendens. De første to dagene av juli solgte reiseoperatøren 80 prosent flere reiser enn på samme tid i fjor.

– Ja, det er hektiske dager i bransjen nå. Det er tydelig at mange etternølere nå bestiller reiser for å være garantert litt sol og varme i sommerferien, fortalte informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving.

Høst og vinter

Ifølge Ving er det ikke bare sommerreisene som får bein å gå på, men også reiser for høsten og vinteren.

– Vintersalget går faktisk enda bedre, opp hele 90 prosent de siste to dagene. Jeg tenker at dette er de som skal ha hjemmeferie i sommer, men som vil sikre seg en utenlandstur til varmere strøk senere i år, sier Røhr-Staff.

Også hos Ving var det i alle fall for noen dager siden fortsatt ledige reiser i juli, men utvalget var i ferd med å tynnes ut.

Les også:

Publisert:

Les også

  1. Sol og sommer til uka

  2. Sjøtemperaturen stupte på Sørlandet

  3. Snøvær gir stengte veier og vanskelige kjøreforhold

  4. – Dette kan bli Kristian­sands svar på Den blå lagune

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Vær
  2. Ving
  3. Økonomi
  4. Reise