Hvordan starter du opp som fersk laksefisker? Vi spurte Torfinn Evensen, daglig leder i Norske Lakseelver. Under finner du noen kjappe tips til hvordan å komme i gang.

Lokalkunnskap

Kom i kontakt med en kjent mann eller guide der du har tenkt å fiske. Det er de lokale som har god kunnskap om hvor laksen står i elva på ulike vannstander og tider av året. Sjansen for å få fisk blir mye bedre med lokalkunnskap.

Utstyr

Sats på godt utstyr om du først har bestemt deg for å bli laksefisker. Sørg for å ha sterkt nok snøre, samt stang og snelle dimensjonert for storlaks. Det er dumt å miste fisk på grunn av dårlig utstyr. Noen steder leies det ut utstyr til deg som vil prøve før du går til innkjøp, eller kanskje du har en venn som fisker laks som lar deg låne. Du må regne 10. 000 kroner for fullt utstyr om du kjøper nytt. For den prisen får du vadebukse, stang, snelle og noe fiskeredskap.

Teknikker

Lær deg gode fiskeknuter og sjekk dem flere ganger i løpet av dagen . Det er også en god ide å ta del i et fiskekurs. Det er en god snarvei til å få mer fisk og oppnå mer fiskeglede. www.guideline.no tilbyr blant annet laskefiskekurs med flue i Orkla, sier Evensen.

Andre operatører som tilbyr laksefiskekurs er; www.granbo-flyfishing.no i Gaula og flere av de lokale fiskeforeningen rundt om kring i landet. Ring foreningen der du vil fiske og spør om råd.

Gode nettsider:

Evensen nevner disse nettstedene som gode startsteder for deg som vil bli laksefisker.

For nybegynnere: www.villetterlaks.no

For lakseentusiasten: www.lakseelver.no

For kjøp av fiskekort i ulike elver: www.inatur.no og www.scanatura.no

Husk fisketrygderavgiften som er obligatorisk for alle som vil fiske laks. Den kan kjøpes på www.inatur.no