– Man må virkelig ville det hvis man skal få ting til, sier Kosalka i podkasten.

Selv lærte hun seg norsk i Polen før hun flyttet til Norge for to år siden. Hun hadde flere jobber samtidig som hun studerte, og ville ikke ta opp studielån.

Nå er hun journalist i Fædrelandsvennen. For avisen har hun blant annet vært på reportasjetur til Polen rett etter invasjonen av Ukraina, da hun og fotograf Jacob J. Buchard traff flyktninger og mennesker som hjalp til på grensa.

I episoden forteller Kosalka om hva hun ønsker å formidle som journalist. Du kan også høre hva hun ble fortalt om sørlendinger da hun flyttet inn i kollektiv i Kristiansand, få hennes beste karriereråd og lytte til den helt spesielle «kjærlighetshistorien» som gjorde at hun fikk øynene opp for Norge.

Episoden er tilgjengelig der du hører podkast, eller du kan spille den av direkte i avspilleren under:

«Det ho sa!» er Fædrelandsvennens podkast om arbeidsliv og karriere. Her møter du gjester som deler personlige erfaringer, tips og triks. Noen av dem har stått i livets største kriser, mens andre forteller om fantastiske vendepunkt. Følg gjerne med på arbeidet med podkasten, og kom med dine innspill, på Facebook og Instagram.

Aleksandra Kosalka hadde to jobber utenom studiene mens hun tok master. Hun oppfordrer til å gripe sjansene man får, og ikke vente til etter studiene med å skaffe seg erfaring. Foto: Monika B. Birkeland