– Jeg brukte hele tida mer penger enn jeg hadde, sier Marie Olaussen.

I denne episoden av Fædrelandsvennens karrierepodkast Det ho sa! kan du høre hvordan hun selv gikk fra å grue seg til å sjekke nettbanken og aldri ha helt kontroll på regninger og utgifter, til å ha full oversikt - og penger på bok.

I Det ho sa! forteller hun om hvordan hun startet snu-operasjonen som viste seg å ha stor effekt på sikt.

Det er særlig tre råd hun løfter fram, som de fleste kan få bruk for for å få bedre økonomi.

Marie har også en klar beskjed til deg som jobber deltid eller som vil være hjemme med barn litt lenger. Det kan være gode grunner til å velge den løsninga, men da er det et par ting som kan være smarte å gjøre for å ikke gå på en økonomisk smell senere i livet.

– Det går helt fint an at én er litt mer hjemme enn den andre, men da mener jeg at familien bør bruke en del av det partneren tjener, til å spare til pensjon til den forelderen som er hjemme, råder Olaussen.

Hør episoden som videopodkast i vinduet øverst i denne artikkelen, eller søk opp Det ho sa! der du lytter til podkast.

«Det ho sa!» er Fædrelandsvennens podkast om arbeidsliv og karriere. Her møter du gjester som deler personlige erfaringer, tips og triks. Noen av dem har stått i livets største kriser, mens andre forteller om fantastiske vendepunkt. Følg gjerne med på arbeidet med podkasten, og kom med dine innspill, på Facebook og Instagram.