Sykepleier Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen hadde planer om å bidra til å «redde verden» da hun valgte å utdanne seg til sykepleier. Hvordan det gikk forteller hun i podkasten Det ho sa! Foto: Birgitte Klækken

KRISTIANSAND: I karrierepodkasten Det ho sa! snakker Jannike Arnesen om hva som skal til for å være en god sykepleier i dag.

28-åringen brenner for faget sitt og er ikke redd for å ta nye utfordringer når muligheten byr seg. Akkurat nå er hun i sving med testing og «detektiv-virksomhet» på koronasenteret i Kristiansand, men hun har tidligere jobbet både på Grønland og på Lindrende avdeling ved Sørlandet sykehus. Det var der møtet med en helt spesiell pasient fant sted.

Fine øyeblikk

I tillegg snakker hun om hvordan det hun opplevde på Utøya 22. juli har gjort henne bedre i stand til å forstå mennesker som opplever sykdom og død. Men først og fremst snakker hun om alle de fine øyeblikkene sykepleieryrket byr på- og litt om hva som kanskje bør endres.

Vil du høre flere podkaster fra Fædrelandsvennen om arbeidsliv og karriere? Trykk deg inn på lenkene under. Podkastene kan du høre her, eller i appene du vanligvis bruker. Sjekk også ut Det ho sa! på Facebook og instagram.