– Jeg har opplevd at en jeg har vært leder for, har argumentert med privatøkonomi. Det er kanskje ikke den beste inngangen på en lønnssamtale, men da er kanskje også min jobb som leder å veilede vedkommende i hva som er lurt og ikke, sier Eva Kvelland i podkasten Det ho sa!

foto
Et av rådene til Eva Kvelland er å føre en slags logg over viktige ting man har gjort i jobben i løpet av året, så det er lett å synliggjøre arbeidet for sjefen. Foto: Kristin Ellefsen

I likhet med Anja Berglihn gjester hun Fædrelandsvennens karrierepodkast denne uka, og temaet er gode tips til lønnssamtalen.

I episoden får du kunnskapen og sparket du trenger for å ta en prat om lønn med sjefen din. Stikkord er å være godt forberedt.

– Øv deg på noen hjemme, ei venninne eller en mentor og tøff deg litt opp, råder Berglihn.

– Vis hva du er verdt, og tør å si det!

Hvis du snuser på ny jobb eller er på jobbjakt, får du gode tips til det også.

Berglihn er avdelingsleder i Personalhuset i Kristiansand, mens Kvelland er direktør for marked og kommunikasjon i Sparebanken Sør og har bakgrunn som politiker.

Lytt til episoden ved å søke opp Det ho sa! der du hører podkast, eller bruk avspilleren under:

«Det ho sa!» er Fædrelandsvennens podkast om arbeidsliv og karriere. Her møter du gjester som deler personlige erfaringer, tips og triks. Noen av dem har stått i livets største kriser, mens andre forteller om fantastiske vendepunkt. Følg gjerne med på arbeidet med podkasten, og kom med dine innspill, på Facebook og Instagram.