KRISTIANSAND: – Vi må bryte vanen vi har fått med at det er greit å bare være hjemme og bygge redet vårt. Vi må få folk opp av sofaen, minne om hvor deilig det er å sitte i en kinosal som er full, sier Camilla Jarlsby i Fædrelandsvennens podkast Det ho sa!

Hvordan skal du få til det?

– Jeg vil erte folk litt, få dem nysgjerrige på hva som foregår. Få deg og meg til å huske på hvor utrolig sterke opplevelser er når du deler dem med folk du ikke kjenner!

Selv er hun nærmest altetende når det gjelder kultur, men hun brenner ekstra for de unge og gjerne de som er litt utsatt. Når de får en ekstra dytt og en arena der de kan få skinne, da blir hun berørt. Sist skjedde det på en liten skoleforestilling på Hadeland. Men hun liker også opera, moderne ballett og en skikkelig rockekonsert.

Hvor «kulturell» er du selv?

– Jeg synger ikke, eller spiller piano eller danser ballett. Nå er interessen mer dyr. Ikke det å ha hund i sofaen, men samspillet med dyr. Hest er det som opptar meg mest, røper Jarlsby.

Camilla Jarlsby er gjest i Fædrelandsvennens podkast Det ho sa! Her i studio med programleder Birgitte Klækken. Hest er et av temaene for episoden. Jarlsby har nemlig ekstra hjerte for dyr og spesielt hester. Foto: Torgeir Eikeland

Kristiansands nye kulturdirektør er født på Sørlandet og tilbragte mesteparten av oppveksten i Kristiansand og Vennesla. Hun er utdannet jurist og har en lang karriere bak seg, både som som forretningsadvokat og som leder, deriblant seks år i Schibsted.

Nå ser hun fram til å dykke inn i landsdelens kulturliv- og altså bidra til at flere får øynene opp for det igjen etter korona. En lenge planlagt besøksrunde er allerede i gang. Intensjonen er å være tilgjengelig og si ja til nesten alt hun blir invitert til ut året.

Hør mer om hva slags leder hun er, hva som gjør sterkest inntrykk på henne og hvordan hun sjekker at hun er «i vater» der du lytter til podkast eller i avspilleren under: