– Det jeg er opptatt av, er motivasjon. Mange er flinke til å få fram i en jobbsøknad hva de har gjort, men de glemmer å skrive hvorfor de har søkt på jobben, sier Janne Siri Horne, som er partner og regionleder i Headvisor.

– Få fram hvorfor du vil dette, råder hun.

Gjest i podkast

Horne er gjest i Fædrelandsvennens podkast Det ho sa! Er du på jobbjakt, eller lurer du på å bytte jobb? Da bør du høre på denne episoden!

I podkasten forteller hun blant annet om:

  • Slik kan du bli lagt merke til og bli «fanget opp» både digitalt og i det virkelige liv

  • Derfor er det så nyttig med personlighetsanalyser

  • Nettverksbygging

  • Mangfold

  • Overgangen fra oljebransjen til rekrutteringsbransjen

– «Bagasje» har blitt noe negativt

Horne gjør alt for å koble sammen riktig menneske med rett jobb. I det arbeidet vil hun gjerne høre folk fortelle om «jobbreisen» sin.

– Vi mennesker snakker alltid om at vi har med oss en «bagasje». Av en eller annen grunn har det med «bagasje» blitt noe negativt, som at det er en tung bagasje vi har med oss. Når jeg møter nye mennesker og kandidater, ber jeg dem sjelden om å presentere cv-en sin, men heller presentere reisen sin, sier Horne.

Hun understreker:

– Det er reisen vi har bak oss som er med på å forme den vi er, verdiene vi har og det vi motiveres av.

Hør episoden der du lytter til podkast, eller spill den av direkte under:

«Det ho sa!» er Fædrelandsvennens podkast om arbeidsliv og karriere. Her møter du gjester som deler personlige erfaringer, tips og triks. Noen av dem har stått i livets største kriser, mens andre forteller om fantastiske vendepunkt. Følg gjerne med på arbeidet med podkasten, og kom med dine innspill, på Facebook og Instagram.