— Her er Jack i pappas dress!

Den amerikanske bloggeren Ilana Wiles sier hun simpelthen bare måtte gjøre dette prosjektet som hun kaller Baby Suiting .

Og Baby Suiting er hva det viser: Ørsmå babyer i enorme dresser.

Dessverre var hennes egen sønn Harlow blitt så stor at han var blitt for mobil. Skulle hun bli gravid på nytt for å realisere fotoprosjektet? Tanken streifet henne kort før hun kom frem til at det var mer effektivt å låne noen andres barn, skriver Wiles humoristisk påbloggen sin.

Først ut var Jack, hennes tre måneder gamle nevø. Siden fikk hun også låne andre fotomodellersom Brody, Bea og Lowell - se fotoserien i toppen.

Se flere bilder på instagram #mommyshorts

Eventyrfoto og TV-seriefavoritter

Det er ikke første gang vi ser slike kreative bildeserier der babyer er involvert.

Queenie Liao, kunstner og mor til tre gutter, lot sin egen fascinasjon for eventyr smitte over til barnas søvnstunder.Resultatet ble bildeserien av sønnen Wengenn som sover seg gjennom blant annet møter med Obama, hengende som en marionett sammen med Pinocchio eller som én i rekken av babushka-dukker.

Nylig så vi også fotoprosjektet «Olivia's Favorite TV Shows». På grunn av ekstremt hustrig og kaldt vær i i Indiana, USA ble tre voksne og en baby værende innendørs en hel uke, resultatet ble en bildeserie med lille Olivia kledd opp til å ligne deres TV-seriefavoritter.

- Ikke flatterende bilder

— Det kunne ikke falle meg inn å legge ut slike bilder av babyen min. For å være helt ærlig, jeg synes ikke bildeseriene er noe særlig. Bildene er ikke flatterende, barna settes ikke i noe godt lys, sier Cecilie Staude, ekspert på sosiale medier og høyskolelektor ved BI.

AFT01740104-XV2QyPUwOx.jpg

— Disse småbarna i bildeseriene her er ikke i stand til eller gamle nok til å ta stilling til om de synes det er ok å bli eksponert på denne måten, det synes jeg foreldrene bør ha i bakhodet, legger hun til.Staude mener slike fototrender først og fremst vitner om at vi deler mer og mer av livene våre med hverandre.

— Vi vet dessuten at den visuelle kommunikasjonen har fått større betydning og skaper mer engasjement enn det som er rent tekstbasert, sier hun.

— Men vi vet også fra studier at barn ikke liker at foreldre deler bilder av dem. Selv om kommende generasjoner vil kunne akseptere mer og mer av slikt, synes jeg det er en kjøreregel: Spør først. Og er barna for små til å spørres, synes jeg rent prinsipielt at foreldre bør være forsiktige med å eksponere dem, sier Staude.

LES OGSÅ:

- Noen foreldre er blitt litt hysteriske på å dele barnas liv på sosiale medier