- Dette kan alle nybakte mødre gjøre

Jørgine bruker sønnen Sokrates (9 måneder) som manual, og hopper opp med ham på skulderen. Se ålesundskvinnens treningsvideoer som går verden rundt.

Publisert: Publisert:

Jørgine Vasstrand Haagensen fra Ålesund er tobarnsmoren som på rekordtid har skapt internasjonal suksess med sine litt utenom-det-vanlige-treningsvideoer. (Se video over)

Hun bruker rett og slett sønnen Sokrates (9 måneder) som vekt og et helt sentralt element i sine treningsprogram.

Se flere videoer på 24-åringens Facebook-side og instagramkonto @funkygine.

Tobarnsmoren utdanner seg til lærer, samtidig som hun utdanner seg til å bli personlig trener ved Norges idrettshøgskole.

joergine-EhZnW5sZSe.jpg

— Sokrates var sånn en mammadalt, det var derfor jeg begynte med dette. Han ville bli båret hele tiden, så det var da jeg fikk ideen. Han er fornøyd så lenge jeg holder ham, imens kan jeg gjøre knebøy og andre øvelser, forteller Haagensen.Mor og sønn står i stuen eller i gangen inn til stuen. Hun kaster ham opp i luften og slenger ham over hodet.

— Han ler og flirer og synes dette er fantastisk morsomt, forteller hun.

- Og det er ingen amerikanere som har reagert på skjødesløs behandling av babyer?

— Nei, faktisk ikke. Jeg har nesten kun fått utelukkende, positive kommentarer. Og jeg begynte å ta med Sokrates fra da han var 5-6 måneder, det var viktig at han kunne holde hodet godt selv først, sier hun.

Øvelser for alle

Haagensen tror dette fenger amerikanerne fordi de enda mer enn nordmenn er så opptatt av «no excuse», det at det ikke finnes noen unnskyldning for å ikke trene.

— Dette kan alle gjøre, også om du er alenemamma eller mangler barnevakt, sier Haagensen.

Tanken er at treningsøvelsene skal være gjennomførbare for alle.

— Det perfekte med å bruke babyen som manual eller vekt, er at de etter fødselen gir deg den perfekte treningsprogresjonen siden babyen blir litt tyngre for hver gang, sier hun.

Mor og sønn egen lille stund

Datteren Filippa på 4 og et halvt år er også med mamma og trener på noen av videoene.

— Det er så viktig at man får kommet i gang og trent etter fødselen, det er så mange som ikke gjør det og skylder på en stresset situasjon. Jeg mener ikke at alle skal bli fitnesseksperter, men alle bør trene noe og være et godt forbilde for ungene sine, sier Haagensen.

Når hun og sønnen har sine 45 minutters treningsøkter, så er det fullt fokus.

— Da er det ingen mobiltelefoner, bare oss to. Jeg prøver å holde blikk-kontakt med ham, det er ikke slik at jeg slenger ham rundt uten mål og mening, sier 24-åringen.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.