Denne sjarmerende fireåringen er stjernen i en skokampanje i USA.

Reklamen ønsker noe mer enn bare å selge sko til skolestart, den ønsker å påvirke. Nå spres bildene i sosiale medier.

Cora (4) ble håndplukket

Amerikanske Cora Slocum (4) fra Martinez i California har Downs syndrom.

Hun ble håndplukket som modell til høstens store tilbake-til-skolen-kampanje hos skomerket Livie & Luca.

Selskapet ble satt på ideen etter å ha samarbeidet med organisasjonen Changing the Face of Beauty (CFOB). Organisasjonen arbeider for å øke mangfoldet innen reklameverdenen.

— Det var viktig for oss å samarbeide med CFOB. Alle barn bør bli sett og feiret. Vi ønsker at ethvert barn som åpner vår katalog eller ser våre reklameplakater skal kunne oppleve en gjenkjennelse, sier Allison Charvet i Livie & Luca til oss.

Denne reklamen kan utvide normalitetsbegrepet og er ikke stigmatiserende. Generalsekretær i Menneskeverd, Liv Kjersti Skjeggestad Thoresen

«Go Cora!»

Selskapet er henrykt over at kampanjen #ImGoingBackToSchoolToo er blitt slik en suksess. På Instagram skriver de: «Vi er så begeistret over å se at denne vakre jenta tar over internett. Go Cora!»

— Disse barna er akkurat som andre barn. Det er veldig inspirerende å høre tilbakemeldinger fra folk som sier de er overlykkelige over å se sine barn, familiemedlemmer eller venner i Cora og i alle de andre modellene våre, legger Charvet til.

Nettstedet The Mighty var blant de første som skrev om saken. I Sverige er saken om Cora en av de mest delte i sosiale medier denne uken.

Les også:

— Downs kan være mulighetenes syndrom

— En helt nydelig jente, og en flott og forbilledlig reklamekampanje.

Det er den umiddelbare kommentaren fra generalsekretær i Menneskeverd, Liv Kjersti Skjeggestad Thoresen.

UTSTRÅLING: - Den empatien og den utstrålingen som barn med Downs syndrom kan vise og berike omgivelsene sine med, er viktig å få frem. Cora her er det beste eksempelet: Downs kan være mulighetenes syndrom, sier generalsekretær i Menneskeverd, Liv Kjersti Skjeggestad Thoresen. Foto: Menneskeverd

Hun mener reklamen synliggjør den verdien alle mennesker har, helt uavhengig av antall kromosomer eller andre egenskaper. — Man skal ikke stikke under stol at barn med Downs syndrom krever ekstra oppfølging, men det er så mye mer. Altfor ofte fokuseres det på de negative utfordringene, men mange av disse barna kan leve svært gode liv. Den empatien og den utstrålingen som de kan vise og berike omgivelsene sine med, er også viktig å få frem. Cora her er det beste eksempelet: Downs kan være mulighetenes syndrom, sier Thoresen.

- Hennes smittende glede fylte hele rommet

— Under fotograferingen var det lett å se at Cora var som født til å stråle foran kamera. Hennes smittende glede fylte hele rommet, sier designer Brittany Suzuki, ifølge The Mighty.

— Vi har muligheten til å forandre måten media portretterer skjønnhet på, og håper at alle barn som er som Cora føler seg sett og kjenner at mulighetene deres er grenseløse, legger hun til.

Fireåringen bor i nærmiljøet av hvor skoselskapet holder til og har showroom.

— Hvis det å ha bilde av henne der ute kan forandre folks tankesett, forestillinger og stereotyper – da mener jeg det er et viktig skritt i riktig retning, sier Kerri Slocum, Coras mor, til ABC News.

- Gjør dette i Norge også

Lederen i Menneskeverd ønsker seg at en norsk initiativtager gjør noe lignende.

— Denne reklamen kan utvide normalitetsbegrepet og er ikke stigmatiserende, sier Liv Kjersti Skjeggestad Thoresen.

Les også:

Ønsker du å få med deg lignende saker? Vi har en egen Facebook-gruppeog Twitter-profilfor Familie og oppvekst.