De siste ukene har en rekke av Norges mest kjente virksomheter koblet seg på Facebooks populære intranettjeneste, deriblant Telenor, Elkjøp og Rema 1000, skriver Dagens Næringsliv.

Kan bryke opplysningen til egne formål

Datatilsynet er hakket mer forsiktig og ser nå nærmere på behandlingen av personopplysninger i Facebook-systemet, som kjører på dataservere i Sverige og USA.

En utfordring er at Facebook forbeholder seg retten til å bruke opplysningene til egne formål.

«Dette kan være produktutvikling av andre tjenester i hele Facebook-konsernet, omfattende profilering av ansatte, utlevering av informasjon til tilpasset markedsføring til tredjeparter et cetera. Datatilsynet er kort fortalt bekymret for om personopplysninger i Facebook at work blir behandlet på en legitim og forholdsmessig måte», skriver tilsynet i et brev til Røros kommune.

Fått med deg denne nyheten:

Sjekk med arbeidsgiver om avtalen

Datatilsynet regner med å være ferdig med saksbehandlingen i løpet av et par uker.

Inntil da har direktør Bjørn Erik Thon følgende råd til arbeidstakerne:

— De bør sjekke med arbeidsgiveren sin hvilken avtale som er inngått med Facebook. De bør sjekke om de blir med i en lukket infrastruktur, akkurat som et hjemmesnekret intranett, eller om de går rett inn i den store kverna til Facebook.

Facebook på sin side viser i en kommentar til at man har laget Facebook på jobben fordi man ønsker å tilby en kjent måte for ansatte å samarbeide med hverandre på, og holde seg informert om hva som skjer i bedriften.

— I likhet med alle andre foretaksprodukt, for eksempel e-post i Outlook , eier arbeidsgiver og har juridiske rettigheter til informasjonen ansatte skaper i Facebook på jobben. Facebooks intranettkontoer er atskilt fra personlige Facebook-kontoer og informasjon blir ikke brukt til reklame.

Interessert i digital? Sjekk disse sakene:

Teknologimagasinet: — Android er bedre enn Iphone