Teknologinettstedet Hardware.no har gått 80 nettbutikker nærmere etter i prislistene for å se hvem som har de jevnt over laveste prisene i det som angivelig er landets største pristest.

Felles for de pristestede nettbutikkene er at de selger minst ett av totalt 30 utvalgte elektronikkprodukter innenfor alt fra datakomponenter til mobiler og TV-er.

Etter å manuelt ha sjekket over 2400 prislinjer to forskjellige dager i to forskjellige uker, konkluderer nettstedet med at du raskt kan spare tusenvis av kroner ved å kjøpe varene dine fra riktig nettbutikk.

Pristesten viser at NetOnNet er 8.87 prosent billigere enn en gjennomsnittlig nettbutikk i Norge. NetOnNet er også den eneste butikken i pristesten som har gratis frakt på alle varer

pall-0TIqNffOGx.jpg

På pallplassene bak NetOnNet følger Pixmania.com og Siba. Og det er liten prisforskjell i mellom de tre.Hardware.no understreker at det også er andre faktorer enn pris som er viktige når man skal handle på nett, slik som vareutvalg, kundeservice og leveringstid. Slike kriterier er ikke tatt med i prisundersøkelsen.

Komplett liste over testresultatene finner du her.

-Sjekk prisene nøye

Marte Ottemo, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen, mener resultatene av prisundersøkelsen med all tydelighet viser hvor viktig det er at man sjekker prisene nøye.

-Prisforskjellene varierer dessuten ofte fra produkt til produkt, sier Ottemo.

Hun mener dessuten det er viktig å se på totalprisen, hva det koster å få varen ferdig levert.

-I tillegg kan det være greit å ha i bakhodet at det kan være mer plundrete å levere tilbake et defekt produkt til en nettbutikk enn en fysisk butikk, sier Ottemo.- ## -Husk angreretten

Kommunikasjonsrådgiver i Forbukerrådet, Øyvind Herseth Kaldestad, minner om at man i utgangspunktet har 14 dagers angrerett på internettkjøp i norske nettbutikker og nettbutikker som retter seg mot norske kjøpere.

Imotsetning til når du handler i ordinære butikker der man er prisgitt butikkens egne bytteregler.

-Du behøver i utgangspunktet heller ikke begrunne hvorfor du ønsker å benytte deg av angreretten, sier Kaldestad.

Man bør også sette seg inn i nettbutikkens betingelser.

-Selgere kan sette veldig ulike betingelser for hva som skjer ved for eksempel forsinkelse, avbestilling, retur. Dette er avtalen din med selger, så vær sikker på at du vil akseptere den, sier Kaldestad.