GODE NYHETER FOR FORBRUKERNE. Nå får også Telias kunder surfe «gratis» i EU og EØS. GODE NYHETER FOR FORBRUKERNE. Nå får også Telias kunder surfe «gratis» i EU og EØS. Foto: Roald, Berit, arkivfoto

Billigere i Europa også for Telia-kunder

Telia fjerner ekstrakostnadene ved å bruke mobilen i Europa. Fra fredag kan selskapets privatkunder surfe, ringe og sende meldinger i EU og EØS til samme pris som hjemme.

Tirsdag ble det

i hele EU-EØS-området. Torsdag følger Telia etter og fjerner roamingkostnadene i EU og EØS fra fredag.

— Dermed kan de fleste av våre kunder se frem til å bruke telefonen og nettbrettet akkurat som hjemme når de er på reise eller ferie i Europa, sier Karl Fredrik Lund, direktør i Telia privat.

I en pressemelding opplyser selskapet at alle eksisterende privatkunder med Smart-abonnement automatisk vil få dette inkludert.

Dette i motsetning til Telenor, som krever at kundene bytter abonnement for å slippe roaming-avgiftene. Abonnement som for mange Telenor-kunder innebærer at de

.

Også for bedriftskunder

Fjerning av roamingutgiftene, en tjeneste som Telia kaller «Roam like home», vil også gjøres tilgjengelig selskapets bedriftskunder.

Sist

EUs regler om nettnøytralitet og internasjonal gjesting i EØS-avtalen. Denne forordningen slår fast at mobilkunder skal beholde sine nasjonale priser for samtaler og databruk når de er på reise i EU.

Før

mobiltilbydere gjøre det samme som Telenor og Telia nå har gjort.

Enorme prisforskjeller på datapakker i Norden

Selv om to største norske mobiloperatørene gjør det billigere for sine norske kunder å bruke mobilen i utlandet, får Telenors og Telias kunder i Danmark

, skriver Tek.no.

Prisforskjeller de to mener skyldes en helt annen og tøffere konkurransesituasjon, og ikke minst at utbyggingskostandene i Danmark er betydelig lavere.

Nkom (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet) som regulerer det norske mobilmarkedet, har varslet videre regulering av grossistmarkedet for mobilmarkedet.

— Det betyr at Nkom mener konkurransen i sluttbrukermarkedet ikke vil være tilfredtsstillende uten en slik regulering, sier avdelingsdirektør Irene Åmot, som utdyper at det i praksis betyr at Telenor må slippe til tjenestetilbydere i sitt nett til bedre betingelser enn de har med dagens regulering.

Bakgrunn:

Opptatt av pris og spare penger? Sjekk ut disse sakene:

Super mobil til 1500 kroner: