At videotjenesten YouTube er populær er noe alle vet, og nå meldes det at nettstedet omsider har nådd den ettertraktede milepælen i antall besøkende.

Ifølge YouTube selv har tjenesten nemlig nå brutt den magiske grensen på én milliard unike brukere i måneden. Kunngjøringen kommer ganske nøyaktig seks måneder etter at Facebook kunne melde om det samme.

Ti Super Bowl-publikum

I anledning milepælen har YouTube forsøkt å illustrere hvor stort nettstedet nå har blitt. På den offisielle YouTube-bloggen står det blant annet at nesten halvparten av alle som bruker Internett i verden, er innom YouTube på månedlig basis.

I tillegg står det at det månedlige besøkstallet nå tilsvarer ti ganger publikumet til den amerikanske Super Bowl-finalen, som er en av de mest sette TV-begivenhetene i verden.

For å ytterligere forsikre seg om at folk skjønner poenget, skriver YouTube også at dersom videotjenesten var et land, ville det være det tredje største i verden, etter Kina og India.

Google kjøpte YouTube i 2006 for 10,26 milliarder kroner. På det tidspunktet hadde nettstedet cirka 50 millioner brukere på verdensbasis.

Det er med andre ord liten tvil om at Google gjorde en god investering, det store beløpet til tross.

Les mer på Hardware.no: Nå kommer norske YouTube