Har du DAB-radio? Svar i pollen nederst i saken!

Norges Fiskarlag har krevd at den planlagte slukkingen av FM-båndet må utsettes på grunn av dette, men NRK mener de har et godt nok tilbud til yrkesfiskere, skriver Nordlys.

— Vi skal gjennomføre fire måleturer nå i sommer og høst for å teste DAB-dekningen til sjøs, sier Øyvind Vasaasen, avdelingsdirektør for medieutspilling og beredskap i NRK, til avisen.

Han viser til at NRK har etablert tre værkanaler på DAB kun for å gi bedre service til kystfiskeflåten, og at de av beredskapshensyn har beholdt langbølgesenderen i Finnmark.

NRK: — Meget god dekning

— Vi har selv sjekket DAB-dekningen i skipsleia fra Bergen til Tromsø, fra hurtigruta. Dekningen er meget god hele veien, mener han.

Styreleder i Norges Fiskarlag, Kjell Ingebrigtsen, som selv er fisker, har tidligere sagt at laget har mottatt meldinger fra fiskere om til dels dårlig DAB-dekning.

— Det fremstår nærmest som komisk at vi med vår kystlinje og omfattende næringsvirksomhet innenfor både fiskerier og annen maritim næring skal gå fra noe som fungerer til noe som vi ikke er sikker på at fungerer, mener han.

Betaler du for mye?

Opptatt av lyd? Sjekk ut disse sakene:

— Det er jo helt bak mål!

Teknologimagasinet: Dette bør du vite før du kutter TV-kabelen

Og noe helt annet: