UMULIG: Apple ønsker enda sikrere smarttelefoner. UMULIG: Apple ønsker enda sikrere smarttelefoner. Foto: MICHAELA REHLE

Apple vil gjøre det umulig å hacke Iphone

Hvis det lykkes, blir det nærmest umulig å bryte seg inn i låste Iphoner.

Apples ingeniører jobber med ny sikkerhetsteknologi som vil gjøre det nærmest umulig for myndigheter å bryte seg inn låste Iphoner.

Svært vanskelig for politet

Hvis teknologiselskapet lykkes i arbeidet, vil det bli svært vanskelig for politiet å låse opp telefonene — selv om de skulle vinne fram med rettslige krav av den typen FBI har fremmet i USA, skriver New York Times.

I den pågående striden med FBI nekter Apple å låse opp telefonen til avdøde Syed Rizwan Farook, som sammen med sin kone drepte 14 personer i San Bernardino i desember.

Mobilen kan i verste fall kortslutte hvis du gjør dette:

Ville boikotte selskapet

Saken har vakt sterke reaksjoner i USA, blant annet har presidentkandidat Donald Trump oppfordret til boikott av selskapet.

I et intervju medABC News onsdag sier Apple-sjef Tim Cook at han planlegger å snakke med president Barack Obama om saken.

Han sier at den eneste måten å få informasjon ut av telefonene på, er om selskapet designer en programvare som han sammenligner med kreft.

— Hvis en domstol ber oss om å skrive denne programvaren, tenk på hva annet de kan be oss om å skrive. Kanskje et operativsystem for overvåking, kanskje muligheten til at politimyndighetene kan skru på kameraet, sier Cook. (©NTB)

Les mer fra digital:

Apple tilbakekaller Ipad-ladere

Frykter dyrere mobil og bredbånd