IKKE OPPFYLT: Senterpartiet kan ikke se at kravet om merverdi for lytterne er oppfylt. IKKE OPPFYLT: Senterpartiet kan ikke se at kravet om merverdi for lytterne er oppfylt. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Senterpartiet vil utsette slukking av FM-nettet

Senterpartiet mener at DAB-dekningen ikke er god nok til å erstatte FM-nettet for radio, og foreslår å utsette FM-slukkingen.

Er du fornøyd med DAB-mottaket i bilen? Svar i meningsmålingen nederst i saken!

Vi kan ikke se at kravet om merverdi for lytterne er oppfylt når en leser i aviser og på nett at mange ikke opplever tilfredsstillende dekning på DAB-nettet. Radio er et viktig medium, ikke bare som underholdning, men det er viktig for myndighetene å kunne nå ut med meldinger til befolkningen, sier Janne Sjelmo Nordås, transport— og kommunikasjonspolitisk talskvinne i Sp.

Partiet vil fremme forslag i Stortinget om at slukkingen av FM-nettet må utsettes til dekningen er bedre.

Flere melder om store hull i DAB-dekningen:

NRK kaller forslaget kritikkverdig

— Det er kritikkverdig at Senterpartiet ber om utsatt slukking, så tett opp mot første slukkedato. NRK har oppfylt kravene til slukking av FM-nettet, som Senterpartiet var med på å vedta i 2011. Utspillet skaper usikkerhet om overgangen, sier Øyvind Vasaasen, ansvarlig for DAB i NRK.

Han forteller at Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har vurdert dekningen en rekke ganger.

— NRKs DAB-sendernett dekker befolkningen like godt som NRK P1 i dag på FM. Stortinget vedtok et veikart for slukking som alle aktører har fulgt. Både Medietilsynet og Nkom har kontrollert av kravene er oppfylt, sier Vasaasen.

Vår journalist kjøpte ny DAB+-omformer til bilradioen. Resultat: Mange nye kanaler og mange signalbrudd:

Harriet (80) har «bare» DAB: — Faen altså, jeg ble så irritert!