Det amerikanske justisdepartementet ba mandag om at den planlagte Apple-høringen utsettes.

— Søndag 20. mars demonstrerte en uavhengig part en mulig metode for å låse opp iPhonen til Syed Farook for FBI. Det trengs testing for å avgjøre hvorvidt det er en levedyktig metode som ikke vil skade data på telefonen, skriver påtalemyndigheten i et brev til retten.

Det påpekes at det ikke vil bli behov for hjelp fra Apple dersom metoden viser seg å fungere, og at rettshøringen som skulle starte tirsdag i tilfelle blir unødvendig.

Fått med deg denne nyheten?

Saken utsatt

Dommeren som skulle lede høringen har innvilget anmodningen og utsatt saken. Samtidig har han bedt om å få en statusrapport om utviklingen innen 5. april.

FBI har i flere uker kranglet med Apple om Iphonen som tilhørte Syed Farook, en av angriperne som drepte 14 mennesker i San Bernardino i desember.

Apple har nektet å godta et rettslig pålegg om å åpne opp telefonen, og mener hackingen vil kreve ny programvare som potensielt kan brukes til å bryte seg inn på enhver iPhone.

Senest under

gjentok Apple-sjef Tim Cook budskapet da han lanserte nye produkter fra selskapet.

— Vi må som nasjon avgjøre hvor mye makt myndighetene skal ha over våre data og vårt privatliv. Vi mener sterkt at vi har en forpliktelse til å beskytte dette. Det skylder vi våre kunder. Vi vil ikke vike fra dette ansvaret, sa Cook under presentasjonen i selskapets hovedkvarter i Cupertino i California.

Advarer mot lånetelefoner:

Har skapt engasjement

Saken har vakt sterke reaksjoner i USA. Blant annet har presidentkandidat Donald Trump oppfordret til boikott av selskapet.

— Hvem tror de at de er? Vi må åpne den. Det er sunn fornuft. Jeg er 100 prosent enig med domstolen, har Trump sagt.

Samtidig har flere av Apples konkurrenter uttrykt støtte til selskapet, deriblant Facebook, Google, Twitter og Microsoft.

Apple lanserte Iphone SE:

Hestkuk.no

Spare tusenvis i året?