Lik det eller ikke, men de blir stadig flere. Vi snakker selvsagt om emojiene, de små billedsymbolene som herjer i tekstmeldinger og Insta-feeder.

21. juni er det duket for hele 72 nye emojier når Unicode, organisasjonen som godkjenner og sørger for at emojiene vises likt på alle enheter, sjøsetter sin nye 9.0-versjon.

Her finner du både lange neser og klovneansikt. På plass er også "latter rullende på gulvet", eller ROFL om du vil (Rolling On The Floor Laughing).

foto
ROLF.jpg Foto: Emojipedia

Ikke gjør den samme tabben:

Gravid kvinne

foto
72: Her er de 72 nye emojiene som har sluppet gjennom nåløyet til Unicorn. Foto: Emojipedia

Nylig skrev vi om Google som vil ha

for å styrke unge kvinner. Disse vil ikke dukke opp før i Unicode 10, men i 9.0 er det funnet plass til både en gravid kvinne og en kvinnelig julenisse. Gutta har på sin side fått sin etterlengtede (?) prinse-emoji og en diskodansende mann.

foto
Gravid? Nå kan du snart fortelle det med en emoji Foto: Emojipedia

Et whiskey/drinkglass er også på plass, skjønt kun med isbiter. Skåle i champagne kan du også gjøre. På matfronten har Unicode gitt grønt lys til blant annet burritos og bacon. Eller hva med pannekaker og et glass melk?Selv om de nye emojiene slippes 21. juni, er det opp til mobilprodusentene å slippe de løs på tastaturet ditt. Det kan erfaringsmessig ta litt tid.

Vil emojis erstatte bruken av ord og uttrykk?

foto
DANSEKONGEN: Herjer du på dansegulvet? Da kan denne emojien være fin å ha. Foto: Emojipedia

Det spørsmålet stilte vi Bente Kalsnessom er stipendiat ved institutt for medier og kommunikasjon ved UiO, i forbindelse med en stor

Hunikke noe tro på at emojis vil erstatte bruken av ord og uttrykk.— Emoticons er gjerne noe som brukes i tillegg til ord og uttrykk, og er på mange måter en slags visuell slang. For mange oppleves det også enklere og mer effektivt å kommunisere med emoticons fremfor å skulle skrive en kommentar, men jeg har ikke noe tro på at emojis vil erstatte bruken av ord og uttrykk.

Hva tror du? Svar i pollen under.

Du gjetter neppe i hvilket land bruken er størst:

Hekta på emojis? Sjekk disse sakene: