Såkalt «rickrolling» er et fenomen mange har vært borti en eller annen gang: I stedet for at du kommer inn på nettsiden du leter etter, kommer du inn på en video som viser Rick Astley som synger «Never gonna give you up».

Låta var en hit i 1987, og har siden dukket opp igjen på nettet i en rekke sammenhenger.

Synes du det er greit?

Rick mot IS

Hackerne i Anonymous har offisielt gått til krig mot IS sin aktive propagandamaskin på nettet og i sosiale medier. De har nå tatt «rickrolling» i bruk som våpen mot terroristene.

KRIG: Hackergruppen Anonymous har erklært krig mot IS. Foruten Rickrolling har de også angivelig tatt ned en rekke Twitter-kontoer som brukes av IS. Foto: REUTERS TV/NTB Scanpix

Nå dukker låta og videoen opp med hashtaggen #RickrollDaesh, og flere varianter av hashtaggen skal komme, lover hackerne.Brukere som nå søker på Twitter på taggen #supportIsis for å støtte IS, får opp Rick Astley og taggen #RickrollDaesh i stedet. «As long as trolls are still trolling the Rick will never stop rolling», twitrer en av hackergruppens kontoer.

«Daesh» er et uttrykk for IS som IS selv misliker. Det brukes i første rekke av motstanderne til IS.

Samtidig kommer meldinger om at Anonymous har hacket en av IS sine rekrutteringssider på nettverket Tor. I stedet for å finne informasjon om rekrutteringen, har folk fått reklame for Viagra og antidepressiva, skriver danske TV 2.

Har du skrudd av?

Greit for Astley

Sangen som nå sørger for at Rick Astley aldri blir helt glemt, var debutlåten hans. Til og med Youtube har brukt rickrolling som aprilspøk, og låta er spilt inn utallige ganger både av fans og av folk som misliker musikken.

For dem som mister kontroll over siden sin og blir hacket, er den litt uskyldige spøken neppe særlig morsom.

Astley selv har tidligere sagt at han ikke har noe problem med at han og musikken hans brukes i denne typen spøk eller hacking. Han har ikke uttalt seg spesielt om rickrollingen av IS.

Under halvparten blir bønnhørt: