OPPDATERING: Microsft er hissige på oppdaterings-grøten. Litt for hissige, mener mange. OPPDATERING: Microsft er hissige på oppdaterings-grøten. Litt for hissige, mener mange. Foto: Microsoft

Fikk 80.000 kroner i erstatning for Windows 10-oppdatering

Hevder maskinen ble ubrukelig.

Har du oppdatert til Windows 10? Svar i pollen nederst i saken!

Microsoft har fått mye ros for Windows 10, men ikke alle har vært like begeistret for Microsofts iver etter å få folk til å oppdatere og ta Windows 10 i bruk.

En av disse er amerikanske Teri Goldstein. Ifølge Goldstein oppdatert hennes Windows 7 maskin seg selv til Windows 10 uten hennes tillatelse, skriver BBC.

Det resulterte i en ustabil og treig maskin som ikke lenger kunne brukes i reisebyrået hun driver, hevdet Goldstein.

— Jeg hadde aldri hørt om Windows 10, og ingen hadde spurt med om jeg ville oppdatere, sier Goldstein til Seattle Times.

Gikk til sak

350 MILLIONER: På et snaut år har 350 millioner lastet ned Windows 10. Foto: Microsoft

Da Microsofts kundeservice ikke klarte å løse problemene, valgte Goldstein å ta Microsoft inn for retten og kreve erstatning for tapt arbeidsfortjeneste og utgiftene til den nye PC-en hun måtte kjøpe.Enden på visa ble at Microsoft valgte å bla opp 10.000 dollar eller cirka 80.000 kroner i erstatning før saken kom opp, angivelig for å spare kostnader til en rettsak.

Gikk du også på limpinnen?

Microsoft Norge er ikke kjent med problemet

På spørsmål om Microsoft Norge har opplevd problemer, svarer kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge Vibeke Hansen, at hun ikke er kjent med at det er et problem med tvunget autoinnstallering.

— Kundene kan selv velge å oppdatere til Windows 10, som er det mest sikre og produktive Windows operativsystemet. Windows-brukere får flere meldinger der de kan akseptere oppgraderingen, og kan velge å utsette eller kansellere oppgraderingen om de ønsker.

— Dersom en kunde skulle ønske hjelp til oppgraderingen, har vi mange mulige måter å hjelpe kundene på, inkludert gratis support. Hvis noen opplever problemer med å endre tidspunkt for eller kansellere oppgraderingen, vil vi gjerne at de kontakter vår kundeservice, sier Hansen.

Teknologimagasinet tester Chromebook og ser på smarte veier:

Én milliard

Mircrosoft har et mål om at én milliard brukere skal ta i bruk Windows 10 innen 2018. Nå, et snaut år etter at Windows 10 ble lansert er tallet 350 millioner.

Frem til 29. juli er det gratis for Windows 7 og 8 brukere å oppdatere til Windows 10, og den 2. august kommer en større såkalt Windows Anniversary Update. Mer informasjon om denne oppdatering kan du lese på denne Microsoft-bloggposten.

Interessert i teknologi? Se siste utgave av Teknologimagasinet: