1 MILLIARD: - Dette er bare begynnelsen på å knytte hele verden sammen, sier Mark Zuckerberg om milepælen. 1 MILLIARD: - Dette er bare begynnelsen på å knytte hele verden sammen, sier Mark Zuckerberg om milepælen. Foto: DADO RUVIC

Facebook med en milliard brukere på én dag

For første gang har en milliard brukere brukt Facebook på en og samme dag. — Det er første gang vi har passert denne milepælen, skriver grunnleggeren Mark Zuckerberg på sin egen Facebookside.

At en av syv personer i hele verden på samme dag bruker Facebook for å komme i kontakt med venner og familie, er en milepæl det er verd å markere, mener skaperen av Facebook. Det skjedde sist mandag.

— For første gang noensinne, brukte en milliard mennesker Facebook på samme dag. Når vi snakker om våre finanser, bruker vi gjennomsnittlige tall. Men dette er annerledes. Det var første gang vi nådde denne milepælen, og det er bare begynnelsen på å knytte hele verden sammen, skriver Zuckerberg i en post.

Den 31 år gamle grunnleggeren av Facebook regnes som verdens 16. rikeste mann, med en formue som av finanstidsskriftet Forbes er anslått til 34,8 milliarder dollar (289,9 mrd norske kroner).

Les også:

Etablert i 2004

Zuckerberg lanserer stadig nye fremtidsvisjoner, blant annet vil han spre internett og Facebook gjennom satelitter, fly og droner til øde områder i Afrika.

I sommer delte han også sin høyst private lykke med sine 33 millioner følgere på Facebook, han og hans kone Pricilla venter å få en datter etter at de hadde forsøkt å få barn i lengre tid.

Facebook ble etablert i februar 2004 og har utviklet seg til å bli det mest populære sosiale nettverket.

I annet kvartal i år hadde nettstedet i gjennomsnitt 968 millioner daglige brukere, og i løpet av en måned er nesten 1,5 milliarder ulike brukere innom.

Mer om Facebook:

Facebook bygger upretensiøst — Apple går for romskip

Og andre sosiale medier: