Ladbar GLC imponerer på pris

Nå er den tilbake, Mercedes-suven som ble populær i Norge da den ble lansert. Men som så ble trukket fra markedet for å øke den elektriske kjørelengden.

Publisert: Publisert:

Utvendig er det ikke store forsksjeller fra forrige utgave. Viktigst er det vel at ladbare GLC har fått økt rekkevidde og imponerende lav startpris. Foto: Daimler AG

  • Tor Mjaaland

Mercedes-Benz GLC er altså tilbake som ladbar hybrid, og kanskje er det prisen som imponerer mest. Startpris på 570.000 kr gjør at den ladbare utgaven av den forholdsvis store suv-en blir billigere enn utgavene med fossile motorer. GLC 300 e 4MATIC har fått et betraktelig større batteri enn den hadde forrige gang den var på markedet. Modellen lanseres i februar neste år og Norge er sikret god tilgang på bil, opplyser Mercedes i en pressemelding.

- Ladbare GLC var lenge vår mest solgte modell i Norge. Derfor er det ekstra gledelig å kunne starte salget av den oppgraderte varianten. Etter en utfordrende periode har vi nå ladbare alternativer i alle segmenter, og er på vei tilbake der vi hører hjemme. Neste år skal EQC, GLC 300 e 4MATIC og over 20 andre plug-in hybrider sørge for det, uttaler Kjetil Myhre, direktør for Mercedes-Benz personbil hos Bertel O. Steen i pressemeldingen.

Inkludert i startprisen er automatisk nødbrems, MBUX med stemmestyring, multifunksjonsratt i skinn, led-lys, 9-trinns automatgir, ryggekamera, elektrisk bakluke, cruise control, nøkkeløs start og forvarming og kjøling av kupeen.

Batterikapasiteten har økt fra 8,7 til 13,5 KWt, uten å ta opp mer plass. Dette er mulig grunnet en ny cellekjemi og gir en elektrisk rekkevidde på inntil 43 km etter den nye og mer realistiske målemetoden WLTP.

For norske bilkjøpere er det sikkert viktig at bilen kan trekke tilhenger opp til to tonn. 395 liter bagasjevolum vil nok enkelte synes er i minste laget. Her er det selvsagt batteriene som tar opp en del av plassen. Mercedes understreker at det er flatt bagasjeromgulv i bilen som altså kommer til Norge i februar.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Bil
  2. Mercedes