Vi kjenner Polestar som et kinesisk søstermerke til Volvo. Det startet med den ladbare hybriden: Polestar 1 med over 600 hestekrefter som ble produsert i begrenset opplag.

Elbilen Polestar 2 er blitt en norgesvinner, og så langt i år er det registrert godt over 2000 eksemplarer av denne.

Nå er det klart for Polestar 3 der verdenspremieren er satt til oktober 2022. Men fabrikken har sendt ut de første bildene av den romslige suv-en og sparer ikke på konfekten når Polestar 3 omtales:

«Polestar 3 redefinerer suv'en gjennom bærekraftig elektrisk ytelse og innovativ bærekraftig teknologi. Den står for endring i bilbransjen, samtidig som bærekraft er en prioritet», skriver produsenten i en pressemelding.

Polestar lover elektrisk ytelse i toppklassen og en form som innebærer en ny kontekst både for suv-segmentet og elbiler.

Over 600 km

«En form som omfatter datateknologi fra NVIDIA, en helelektrisk drivlinje og mer bærekraftige materialinnovasjoner. En form som viser at etter 1 og 2 kommer 3, men også mye mer. Polestar 3. En suv for den elektriske tidsalderen», heter det i fortsettelsen.

Polestar 3 vil, over tid, få autonom selvkjøring på motorvei ved hjelp av LiDAR-sensoren fra Luminar og sentralisert prosessorkraft fra allerede nevnte NVIDIA.

Ved lansering får Polestar 3 drivlinje med to motorer og stort batteri, der rekkeviddemålet er mer enn 600 km (WLTP).