Utsetter EU-kontrollen for 187.000 biler

Publisert: Publisert:

– Vi har valgt å gi alle som har frist fra nå og ut april to måneders utsettelse, uttaler direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen. Foto: Knut Opeide, Statens Vegvesen

  • Tor Mjaaland

For å minimere ulempene for de som er i karantene, utsetter Statens vegvesen fristen for 187.000 biler de som skal på EU-kontroll i ukene framover. Om du har frist for godkjent EU-kontroll i perioden 13. mars til 30. april, vil du få to måneders utsatt frist, skriver Vegvesenet på sine hjemmesider.

– Vi er klar over at flere er i karantene og bør holde seg hjemme. For å gjøre dette så enkelt som mulig for bileiere der ute, har vi valgt å gi alle som har frist fra nå og ut april to måneders utsettelse, uttaler direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Men har du allerede hatt bilen din inne til kontroll og fått en såkalt 3-feil, vil du ikke få ny frist. Bilen din har da trafikkfarlig feil og bruksforbud.

– Vi risikerer at det kan bli en opphopning og et press på de som skal godkjenne bilene om alle venter. Så om du har mulighet til å få bilen din godkjent i ukene framover med de forholdsreglene helsemyndighetene har gitt, er oppfordringen at du gjør det, uttaler Dreyer i pressemeldingen fra Statens Vegvesen.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Bil