Ford Mustang Mach-E vekker oppsikt

Ford har så å si vært fraværende på elbilfronten. Men nå slår de voldsomt til med en bil som mange nordmenn allerede har satt seg på venteliste til få dager etter den ble presentert i Los Angeles.

Publisert: Publisert:

Slik ser nye Ford Mustang Mach-E ut. Norske bilkjøpere har på få døgn vist voldsom interesse for bilen. Foto: Ford

  • Tor Mjaaland

Og elbilen Ford kommer med neste høst har fått det ikoniske navnet Mustang Mach-E. Det dreier seg om en suv med massevis av krefter, god plass og til en overraskende lav pris. At bilen kommer til å bli svært viktig for Ford, er det neppe tvil om.

I en pressemelding skriver Ford at for første gang på 55 år utvider Ford den ikoniske Mustang-familien. «Nå skal den legendariske ponnien tre inn i den elektriske tidsalderen. Med den nye helelektriske suv-en, Mustang Mach-E, videreføres de samme frihetssøkende idealene som verdens mest solgte sportsbil fortsatt representerer.»

Så her tas store ord i bruk.

Mustang Mach-E er en romslig familiebil med bagasjevolum på rundt 500 liter. Foto: Ford

Tøft priset

Foreløpige norske priser er allerede klare, og muligheten for å forhåndsbestille åpner om kort tid. Den nye elbilen får en estimert fra-pris på 412.000 kroner.

– På den første bilutstillingen i Detroit sa Henry Ford at han jobbet med noe som ville slå ned som et lyn. Den gangen var det Model-T. I dag er Ford Motor Company stolte over nok engang å presentere en bil som vil gjøre akkurat det samme – den nye helelektriske Mustang Mach-E. Den er rask, den er morsom, den er frihet for en ny generasjon Mustang-eiere, sier styreformann i Ford Motor Company, Bill Ford ifølge pressemeldingen.

Når den ankommer Norge høsten 2020, vil Mustang Mach-E være tilgjengelig med to forskjellige batteristørrelser. Den kan fås med bakhjulstrekk eller firehjulstrekk drevet av to motorer som fordeler kreftene uavhengig mellom front og bakaksel.

600 kilometer

Utstyrt med den største batteripakken og bakhjulstrekk har Mustang Mach-E en rekkevidde på opptil 600 kilometer i henhold til den nye og langt strengere WLTP-målemetoden. Med firehjulstrekk og den største batteripakken er det forventet at Mustang Mach-E vil levere 337 HK og et dreiemoment på 565 Nm, med en rekkevidde på opptil 540 kilometer.

Ford vil også tilby en spesiell Performance-utgave. Med GT-versjonen forventes det at 0-100 km/t går unna på under 4 sekunder. Det er anslått at den vil yte 465 HK og ha et dreiemoment på 830 Nm.

Totalt bagasjevolum blir på litt over 500 liter hvorav 100 er foran. Tilhengerfeste blir tilgjengelig, men ikke med mer enn 750 kilo tilhengervekt.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Bil