At Tesla skulle komme med en bil med såkalte «vingedører» har vært kjent en stund, og prøvemodeller har tidligere blitt vist frem.

Men natt til onsdag kom den offisielle avdukningen, skriver dagbladet.no.

Ifølge dn.no er det usikkert hva bilen vil koste, men nordmenn kan forhåndsbestille den mot et depositum på rundt 31.000 kroner. Den amerikanske avisen marketwatch.comskriver at den amerikanske prisen vil ligge på rundt 1,2 millioner kroner.

Bilen skal ha en rekkevidde på 402 km og en toppfart på 250 km/t.

foto
OPPOVER: De mye omtalte «vingedørene» er Tesla Xs sterkeste kort. Foto: STEPHEN LAM

Men en ting som skaper overskrifter hos enkelte biljournalister etter lanseringen er det Teslasjef Elon Musk selv kalte «Bioweapon Defense mode». Bilen skal ha et filter som gjør at bilen skal kunne motstå virus, bakterier og reagere dersom et apokalyptisk scenario skulle oppstå, skriver Mashable. Fått med deg denne?

Skulle vært tidligere

Tesla skulle opprinnelig starte leveransen av denfirehjulsdrevne SUV-eni USA på tampen av fjoråret, men produksjonen er forsinket.

foto
TRANGT MELLOM BILENE: «Vingedørene» er mulige å åpne selv når bilene står tett. Foto: STEPHEN LAM

Drivlinje og chassis er basert påModel S, men utfordringer knyttet til de nevnte vingedørene skal være blant årsakene til at Model X er forsinket.Teslasjef Elon Musk var opptatt av å vise at vingedørene bak kunne åpnes selv om det står andre biler tett ved siden av.

– Vi satser nå på å levere mellom 50.000 og 55.000 Model S— og Model X-biler i 2015, skrev Musk i en melding til investorene tidligere i høst.

Tesla-fan? Sjekk ut disse sakene:

Og nyheter fra andre produsenter av elbiler: