NESTE ÅR: Tesla Model 3 kommer på markedet mot slutten av 2017. NESTE ÅR: Tesla Model 3 kommer på markedet mot slutten av 2017. Foto: Reuters/NTB scanpix

Tesla viser frem billigbil

Tesla-sjef Elon Musk har presentert selskapets nye bil for folk flest, Model 3.

Tesla har mottatt 115.000 forhåndsbestillinger i løpet av de siste 24 timene, sa Musk torsdag kveld.

Les mer om Model3:

Bilen skal være klar til lansering mot slutten av neste år, og i USA blir prisen 35.000 dollar, eller ca. 300.000 norske kroner.

Grunnmodellen får en rekkevidde på 345 kilometer med en motor som klarer 0-100 på seks sekunder, og er massemarkedsbilen til den populære luksusbilprodusenten.

— Vi er svært fornøyde med gårsdagen, og opplevde stor pågang til butikker over hele landet, sier Even Sandvold Roland, kommunikasjonsjef i Tesla Norge.

— Leveringene starter sent i 2017 på vestkysten av Nord-Amerika, og fortsetter østover derfra. Vi kommer tilbake med informasjon om Europa og Norge nærmere leveringsstart, sier Roland.

FOLKEBIL? Teslas Model 3 skal være en bil for folk flest. Foto: Reuters / NTB scanpix

Halverer prisen

Til sammenligning har selskapets toppmodell P90D en rekkevidde på 505 kilometer og klarer å kjøre fra 0 til 100 på anstendige tre sekunder.

Teslas eksisterende modeller, Model S og Model X, koster det doble av det som blir prisen på Model 3. Det er uklart hvor mye den nye folke-Teslaen skal koste i Norge.

Hadde du ikke på vekkerklokken? Her kan du se Tesla-eventet i sin helhet:

Mange sto i kø for en bil de ikke hadde sett

Ryktene før nattens lansering har vært mange, og flere medier melder om lange køer foran Tesla-butikkene flere dager før selve lanseringen.

Det meldes også på Twitter at folk ville legge opp mot 10.000 kroner på bordet i et reservasjonsdepositum, skriver klikk.no.

Tesla selv la ut denne tweeten rett etter lansering:

Og slik så køen ut i Düsseldorf:

(©NTB) Opptatt av Tesla? Da anbefaler vi disse sakene:

Vis fakta ↓
Tesla i Norge
Vis fakta ↓
Tesla Motors