Nye ladbare fra Skoda og Mercedes

Nye modeller, mange med mulighet for lading, strømmer ut på det norske markedet. Nå kommer Mercedes med sin nye E-klasse og Skoda med helt ny og ladbar utgave av bestselgeren Octavia.

Publisert: Publisert:

Nye Skoda Octavia er større enn forgjengeren og kommer også i ladbar utgave med elektrisk rekkevidde på rundt 50 kilometer. Foto: Skoda

Nye ladbare E-klasse fra Mercedes bør være en interessant bil for det norske markedet. De første bilene kommer til Norge i høst. Foto: Mercedes-Benz AG

  • Tor Mjaaland

Prismessig er det et sprang mellom de to – ikke overraskende i Skodas favør. Den ladbare utgaven av Octavia starter på 406.000 kroner, mens Mercedes sin store stasjonsvogn E-klasse starter på 639.900 kroner. Sistnevnte har firehjulsdrift – det får du ikke på den ladbare utgaven av Skoda Octavia. Da må du velge rein bensin- eller dieselmotor.

Vi er vant med at bagasjevolumet blir redusert på plug in-hybridene fordi batteriene opptar plass. På Octavia iV, som den ladbare utgaven heter, er det oppgitt til 490 liter. Ikke dårlig, men godt under de andre utgavene som har hele 640 liter å tilby. I pressemeldingen fra Mercedes oppgis ikke bagasjevolum.

Sju plug in

Mercedes lover at den nye modellserien har fått en omfattende oppdatering, og hele syv plug-in hybrider vil bli tilgjengelig – inkludert ladbar stasjonsvogn med firehjulsdrift. Prisene med forbrenningsmotor starter på kr. 681.900,-, og prisen for plug-in hybrid starter som nevnt på kr. 639.900 kroner. De første modellene er ventet til Norge i løpet av høsten.

Skoda Octavia har i mange år vært en norgesfavoritt og mest solgte stasjonsvogn med tradisjonell drivlinje. Det er første gang Octavia kommer som ladbar hybrid. Både den og ladbare E-klasse har en elektrisk rekkevidde på rundt 50 kilometer.

Mest solgte

– Octavia har vært og er én av våre absolutt viktigste modeller, om ikke den viktigste. Den har vært en suksess i mange år. Selv de siste årene, hvor elbilene i stor grad har tatt over, har den vært landets mest solgte dieselbil, sier Thomas Meiner, direktør for Skoda Norge hos Harald A. Møller.

Nye Octavia er ifølge pressemeldingen fra Skoda en helt ny bilmodell med nytt og større karosseri med større plass innvendig, større bagasjerom, mer standardutstyr, nytt interiør, nytt sikkerhetsutstyr, nye assistentsystemer og nye felger.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Bil