VWs elektriske suv nærmer seg

Volkswagen letter nå på sløret og viser frem bilder og gir detaljer om den elektriske suv-en ID.4 som lanseres mot slutten av året. Her loves det 500 km rekkevidde.

Publisert: Publisert:

Dette er Volkswagens første elektriske familie-suv, ID.4, som lanseres mot slutten av året. Den får rekkevidde på opp til 500 km. Foto: Volkswagen AG

  • Tor Mjaaland

Sammen med ID-3, som lanseres til sommeren, er ID.4 starten på den storstilte elektrifiseringsstrategien til Volkswagen, skriver selskapet i en pressemelding.

Dette er informasjon Volkswagen skulle presentert på bilutstillingen i Genéve denne uka, men denne ble avlyst på grunn av korona-smitten.

ID.4 blir den første elektriske familiebilen fra Volkswagen, skal gi opp til 500 kilometer elektrisk rekkevidde (WLTP), ta tilhengerfeste, ha kort overheng og lang akselavstand som gir rommelig interiør og være 100 prosent karbonnøytral i produksjonen, skriver Volkswagen i pressemeldingen.

Slik ser elektriske ID.4 ut bakfra. Foto: Volkswagen AG

Markedsleder

Selskapet opplyser å skulle investere 33 milliarder euro innen 2024 og sikter mot å bli global markedsleder på elektrisk mobilitet der målet er å produsere 1,5 millioner elektriske biler innen 2025 – betydelig mer enn tidligere planlagt.

Det er konseptbilen ID. Crozz som nå er blitt til ID.4 og skal lanseres i Europa mot slutten av 2020. Forkortelsen ID. står for intelligent design, identitet og visjonære teknologier, heter det i pressemeldingen.

I første omgang kommer ID.4 med bakhjulstrekk, men senere også som en elektrisk firehjulstrekker. Høyvoltbatteriet er plassert under kupéen, noe som sikrer et lavt tyngdepunkt og en jevn vektfordeling mellom akslene.

500 km

Batteriet kan lades med trefaset vekselstrøm som standard (AC), og hurtiglades med likestrøm (DC). Avhengig av batteristørrelse vil rekkevidde på inntil 500 km være mulig.

Bilen skal som ID.3 produseres i Zwickau-fabrikken, og blir karbonnøytral gjennom hele verdikjeden.

I de kommende årene sikter Volkswagen mot å bli verdensledende innen elektrisk mobilitet. For å nå det målet, investerer selskapet 33 milliarder euro fordelt på hele Volkswagengruppen innen 2024. 11 milliarder av disse er øremerket Volkswagen.

Fra 2021 vil fabrikken i Zwickau produsere 330.000 biler årlig, noe som gjør den til Europas største elbilfabrikk.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Bil