DS 3 Crossback må vel kalles en småbil i el-klassen med sine 4,10 meters lengde. Men den har imponert med bra bagasjeplass og høy luksusfølelse. Nå får den et såkalt facelift og bytter samtidig navn til DS 3 E-Tense. Bilen får en oppgradering med ny motor med 156 hestekrefter og et batteri på 54 kWt (51 kWt netto).

Dette resulterer i en rekkevidde på opptil 402 kilometer i henhold til WLTP. Dette er en betydelig økning fra dagens 341 km, skriver importøren i en pressemelding.

Superlys

– Nye DS 3 byr på mye luksus og kjøreglede. Aktualiteten øker nå betydelig med friskere utseende, større motor og kraftig økning i rekkevidde. Vi ser veldig frem til å få denne bilen til Norge i februar, sier Lise Prydz Aarstrand, direktør for DS hos Bertel O. Steen.

Utgangsprisen på bilen har ligget på litt over 300.000 kroner, hva ny pris blir får vi ikke vite foreløpig.

Når det gjelder det ytre, så har grill og frontlys fått en ny utforming, og led-lys er standard på alle utgaver. Det kan oppgraderes til matrix led vision, som visstnok skal gi superlys foran bilen.

Lavt forbruk

Bak har den fått et nytt sort felt mellom baklysene som bærer navnet «DS Automobiles», etter samme mønster som nye DS 7. DS 3 skal ifølge pressemeldingen ha fått forbedret aerodynamikk, noe som er viktig for å strekke rekkevidden så langt som mulig.

DS 3 har blitt oppdatert med et større batteri på 54 kWt (51 kWt netto), men vel så viktig er effektiviteten. Til sammen med ny motor og girutveksling tilpasset landeveiskjøring, har DS lykkes å komme ned på et forbruk på 12,6 kWt per 100 kilometer. Det er blant det aller laveste i elbilsegmentet.

Nye DS 3 vil være på plass i Norge i februar.