Spenstig oppfølger til Audi e-tron

Audi har hatt kjempesuksess med elbilen e-tron. Nå følges den opp med e-tron Sportback som kommer til Norge allerede til våren.

Publisert:

Ny elbil fra Audi er snart klar for det norske markedet. Audi e-tron Sportback skal følge opp e-tron-suksessen. Foto: AUDI AG

  • Tor Mjaaland

– Veldig spennende. Sportback får et litt mer spenstig utseende, vil mange si. I tillegg får den litt lengre kjørelengde takket være den aerodynamiske formen, sier salgs- og markedssjef hos Gumpens Auto Øst, Ole Jakob Stranden.

Han forteller om rekordsalg av Audi e-tron der de totalt har inngått 250 kontrakter så langt, hvorav 151 biler allerede er levert. Audi e-tron toppet utleveringsstatistikkene i oktober i det norske markedet. I Kristiansand var e-tron bare én bil bak oktober-vinneren, VW Golf.

Stranden har store forventninger til Audis nyeste elbil. Sportback er bygget på samme lest, men får altså et mer coupé-preget design og enda flere utstyrsmuligheter.

Salgs- og markedssjef Ole Jakob Stranden hos Gumpens Auto Øst gjør klar en Audi e-tron for lading. Til våren kommer oppfølgeren, en Sportback-utgave. Foto: Tor Mjaaland

615 liter bagasjevolum

Sportback-utgaven blir utvilsomt en voksen bil og er over 4,9 meter lang, 1,9 meter bred og 1,6 meter høy med bagasjeromsplass på hele 615 liter.

Det er Audi e-tron 50, med litt mindre batterikapasitet enn 55-utgaven, til en startpris på 499.000, som virkelig har tatt av på det norske markedet.

– Vi ble gledelig overrasket da vi fikk vite at Sportback også kommer i en 50-versjon til en startpris på 521.000 kroner, sier Stranden som legger til at denne får 372 kilometer rekkevidde etter WLTP-normen.

Både 50- og 55-utgaven får mulighet for montering av takstativ og hengerfeste med hengervekt på inntil 1800 kg.

Fakta:

  • e-tron Sportback 50: 71 kWh batteri, 120 kW hurtiglading, 313 hestekrefter, 347 kilometer WLTP-rekkevidde.
  • e-tron Sportback 55: 95 kWh batteri, 150 kW hurtiglading, 408 hestekrefter, 446 kilometer WLTP-rekkevidde

Sommeren 2020

De første bilene ankommer det norske markedet våren 2020.

– Bestiller du nye e-tron Sportback i nær fremtid, regner vi med å kunne levere bilen innen sommeren, sier salgs- og markedssjefen.

Audi e-tron Sportback 55 får en startpris på 661.000 kroner med estimert kjørelengde på 477 kilometer. Begge utgavene får adaptiv luftfjæring, quattro firehjulsdrift og Audis virtuale cockpit.

Ved høye hastigheter senkes bilen automatisk ved hjelp av den adaptive luftfjæringen. Muligheten for hurtiglading på henholdsvis 120 kW og 150 kW for de to variantene innebærer at de kan lades opp til 80 prosent av batteriets kapasitet på rundt en halvtime, opplyser Audi.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Bil
  2. E-tron
  3. Audi
  4. Audi e-tron