Sjekk dette før du leier bil i utlandet

Lett å gå i fella om du ikke leser det med liten skrift.

Leiebil er en populær måte å komme seg rundt i ferielandene på. Men det er ikke sikkert alt er like greit om uhellet er ute.

Dekker for eksempel reiseforsikringen skader på leiebilen? Det er ikke sikkert, advarer Forbruker Europa.

Det er heller ikke sikkert standardforsikringen som følger med leiebilen dekker skader eller medisinsk behandling etter en ulykke.

Tilleggsforsikring

— Tegn en tilleggsforsikring. Å la være blir som å spare seg til fant, påpeker Kristi Pamphlett, fungerende leder av Forbruker Europa.

Forbrukerekspertene mener det er viktig at man setter seg godt inn i hvilke vilkår som gjelder.

Om du «bare» skulle knuse en lykt eller bulke en skjerm, kan det hende du blir trukket for hele reparasjonen når du leverer inn bilen.

  • Jo mer du forbereder deg, dess bedre rustet er du til å takle overraskelser. Uhell og ulykker tar dessverre ikke ferie, sier Pamphlett.
Hvor skal du?

Forberedelsene bør ikke bare omfatte selve leieforholdet. Du bør også tenke gjennom kjøreruten, og om det finnes begrensinger på hvor du kan kjøre.

I enkelte land krever leiebilselskapene for eksempel at du holder deg unna mindre og dårligere veier.

I tillegg kan det være begrensinger på å krysse landegrenser, og Forbruker Europa anbefaler at du sjekker med leiebilselskapet og eventuelt vurderer å leie ny bil når du skal inn i et annet land.

Har du planlagt alt godt, slipper du kanskje å bli en del av klagetoppen når det gjelder leiebiler. De aller fleste klagene er nemlig fra kunder som har blitt trukket mer på kredittkortet enn det som var avtalt.

Husk også at du ikke slipper unna bøter eller bomringer i utlandet, og vær oppmerksom på andre lands trafikkregler.

Les også vår tidligere sak med viktige tips når du skal leie bil.