Knallsterkt bilsalg i Kristiansand

Bilsalget holder seg forbausende godt på Sørlandet i sammenliknet med fjoråret. Etter fire måneder er antall nyregistreringer økt med 7,5 prosent i Kristiansand, over dobbelt så mye som landsgjennomsnittet.

Publisert:

Salgssjef Øystein Thomessen (t.v.) og daglig leder Sondre Hansen hos Frydenbø Kristiansand kan vise til en økning i antall nybilregistreringer hittil i år på over 26 prosent. I april ble Volvo V60 den store vinneren, ikke minst ble det solgt mange utgaver med dieselmotor. Foto: Tor Mjaaland

  • Tor Mjaaland
Denne artikkelen er over ett år gammel

I april rullet det riktignok ut 6,8 prosent færre nye biler fra forretningene i Kristiansand enn i samme måned i fjor. Forklaringen på nedgangen er at mesteparten av påsken i fjor var i mars måned, i år i april. Mange helligdager betyr selvsagt redusert aktivitet. Landet som helhet hadde en nedgang på 19,9 prosent i april.

Og til forskjell fra resten av Norge, der Tesla Model 3 er den klare vinneren etter at fire måneder av 2019 har gått, så er det Volkswagen Golf som er på topp i Kristiansand, riktignok bare en bil foran den elektriske amerikaneren.
Kristiansand ligger også langt foran landet som helhet etter de fire første månedene med en økning på 7,5 prosent sammenliknet med 2018,mot 3,6 prosent for hele landet.

Redusert el-andel

Fortsatt er det mye elektrisk blant bestselgerne, men el-andelen som i mars var oppe i nærmere 50 prosent, har i april sunket til 32,6 prosent i Kristiansand, totalt i Norge 39,6 prosent. Hittil i år er elbilandelen på 40,9 prosent i Kristiansand.

Volkswagen er den klare vinneren i sør, både i april og etter fire måneder av 2019 med en økning på 15,7 prosent. Men også Volvo og BMW gjør det bra med økning på 26,2 og 10,6 prosent.

Mange tror åpenbart på elbil, men diesel er langt fra over og ut. Volvo V60 og Skoda Octavia har solgt svært bra i april og er på henholdsvis andre- og tredjeplass på registreringstatistikken. Den fleste av disse bilene var utstyrt med dieselmotor. Dieselandelen på nesten 26 prosent viser at mange fortsatt har stor tro på biler med moderne dieselmotorer.

– Diesel er langt fra ut, slår daglig leder Sondre Hansen hos Frydenbø Kristiansand fast. I april leverte de hele 36 V60, den nest mest solgte bilen i Kristiansand denne måneden, bare slått av VW Golf. Og 31 av disse var med dieselmotor.

– V60 har truffet familiebilmarkedet svært godt, og til de grader tatt over for V70 som jo var familiestasjonsvognen i Norge i mange år, sier salgssjef Øystein Thomessen.

Tesla Model 3 gjør det godt. Foto: Staale Frydenlund

Tesla i tet

Ladbare hybrider har vært i vinden lenge. I april var andelen ladbare hybrider nede i 10,8 prosent. Her er det en nykommer som gjør et kjempebyks i april, nemlig Mini Countryman. Hele 19 slike rullet ut fra Bavaria-forretningen i Sørlandsparken i påskemåneden.

Blant elbilene er Tesla Model 3 i tet etter fire måneder, men e-Golf tok innpå i mars og var klart mest solgte elbil i Kristiansand. også Nissan Leaf og BMW i3 selger fortsatt så det suser og er på tredje- og fjerdeplass både i april og hittil i 2019. Men nye elbiler kommer også sterkt. det gjelder blant annet bilen som ble utnevnt til Årets Bil i verden i 2019, Jaguar I-Pace. Også Audi e-tron er i vinden, det samme gjelder Hyundai Kona der ventelistene er relativt lange.

Ser vi på resten av fylket, har det vært en nedgang i antall nyregistreringer i Lyngdal, mens Mandal kan vise til knallsterke tall. Landets sydligste by har hatt en økning på hele 30 prosent i antall nyregistreringer hittil i 2019.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Bil