Én million bileiere oppgir at økonomi påvirker beslutningen om å kjøpe nye dekk i år. Flertallet vurderer rimeligere dekk. En av tre bileiere svarer i en undersøkelse at økonomien påvirker kjøp av nye dekk. Mange vurderer å utsette dekkjøpet.

– Mange opplever høye utgifter denne høsten. Da kan det være fristende å kjøpe dekk i en annen prisklasse enn du først hadde tenkt, eller utsette kjøpet lenger enn du burde. Men husk at gode dekk har stor betydning for trafikksikkerheten, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB i en pressemelding fra selskapet.

Mister egenskaper

I denne vises det til en undersøkelse Respons Analyse har utført på oppdrag for Fremtind, der én av tre bileiere svarer at den økonomiske situasjonen påvirker dekk-kjøpet denne sesongen. Mange vurderer å utsette kjøpet, og det gjør skadeforebyggeren bekymret.

– Gummien på bildekk mister sentrale egenskaper når den blir slitt. Det gir dårligere veigrep og større risiko for ulykker og bilskader, sier Hofstad-Nielsen.

Vurderer billigere dekk

Økte råvarepriser og redusert produksjonskapasitet har ført til dyrere dekk siste året. I undersøkelsen oppgir 650.000 bileiere at de vurderer å kjøpe billigere dekk enn de først hadde tenkt denne sesongen.

– Det er forståelig at mange vil spare penger nå, men vi bør være oppmerksomme på at lav pris kan påvirke både kvalitet, bremselengde og levetid på dekkene. I en fersk test utført av Motor, advares det mot varierende kvalitet på de billigste dekkene.