Fire elektriske modeller ble presentert da Jeep bekreftet at de mener alvor med målet om å bli det ledende varemerket for elektriske suv-er. Det skriver Stellantis Norge i en pressemelding. Bertel O. Steen er importør i Norge.

Planen inkluderer fire helelektriske biler innen 2025. Jeep presenterer to nye elektriske modeller: Jeep Recon og en helt ny Wagoneer S – begge biler som vil lanseres de nærmeste årene. Disse to modellene kommer i tillegg til nye Jeep Avenger som vises på bilutstillingen i Paris, og introduseres i Norge tidlig neste år.

Jeep Recon bygget fra bunnen av som en 100 prosent Jeep 4x4 med skikkelige offroadegenskaper. Produksjonen starter først i 2024. Foto: Stellantis

Elektrisk flaggskip

Nylig introduserte Jeep en helt ny utgave av sitt flaggskip Grand Wagoneer, og denne vil også komme som en helelektrisk utgave.

I pressemeldingen opplyses det at på hjemmemarkedet i USA skal Jeep selge 50 prosent elektriske biler fra 2030, mens man i Europa vil nå 100 prosent innen samme tidsrom.

Jeep starter altså med Avenger, som får en rekkevidde på 400 km, høy rekkevidde og bagasjerom på 320 liter. Den kommer i første omgang med forhjulstrekk.

– Nye Avenger passer perfekt for det norske markedet. En moderne kompakt suv som kommer til å tiltrekke seg kunder som ser etter en elektrisk bil som skiller seg ut mot dagens konkurrenter, sier Shant Håndstad, merkesjef for Jeep hos Bertel O. Steen i pressemeldingen.

Premium-Jeep

Mens Avenger er bygget på en eksisterende fossil plattform, blir Jeep Recon bygget fra bunnen av som en hundre prosent Jeep 4x4. For å sikre unik fremkommelighet leveres den med Jeep Selec-Terrain som inkluderer e-locker aksel, beskyttelse under, tauingskroker og offroadhjul.

Jeep Recon vil bli vist neste år, og produksjonen starter i USA i 2024.

Med Wagoneer S ønsker åpenbart Jeep å utvide sin elektriske tilstedeværelse i premiumklassen. Den vil komme bare som elbil, med en rekkevidde på rundt 640 kilometer. Med 600 hester klarer den øvelsen fra stillestående til 100 kilometer i timen på rundt 3,5 sekunder.

I likhet med Recon vil også Wagoneer S vises i 2023 med produksjonsstart i 2024. I tillegg til en ny Wagoneer S, vil også storebror Grand Wagoneer komme i en helelektrisk versjon med 800 kilometer rekkevidde.