Under den årlige «EV day» viste Kia fram flere nye biler og lettet på sløret om framtida. Mest interessant og aktuell er nok en ny og kompakt utgave av EV9 som kommer til Norge neste år. Bilen får navnet EV5 og er på markedet i noen andre land før det blir elbillandet Norges tur.

Presentasjonen inneholdt debuten av nevnte EV5, samt introduksjonen av to konseptmodeller. Kia Concept EV3 som er en kompakt suv og Kia Concept EV4, en elektrisk sedan.

Produksjonen av EV5 vil finne sted i både Kina og Korea, og det kinesiske markedet vil ha tilgang til tre varianter: standard, lang rekkevidde og langdistanse AWD. Hvilke utgaver som kommer til Norge, er ennå ikke klart.

Kia Concept EV3 er som navnet sier foreløpig en konseptbil. Den betegnes som en kompakt suv. Når den kommer på markedet, sier produsenten intet om. Foto: Kia

Lang rekkevidde

Standardmodellen er utstyrt med en 64 kWh batteripakke og en 160 kW motor, og forventes å ha en rekkevidde på 530 km per lading i henhold til CLTC-standardene (Combined Charging and Load Cycle). Dette er en «snillere» standard enn WLTP-standarden elbiler i Norge vanligvis måles etter og har av flere blitt kalt urealistisk optimistisk.

Modellen med lang rekkevidde, med et 88 kWh batteri og samme 160 kW motor, har som mål å oppnå en rekkevidde på 720 km per lading. AWD-modellen med lang rekkevidde vil ha en 88kWh batteripakke og en kombinert effekt på 230kW, med en forhjulsmotor på 160kW og en bakhjulsmotor på 70kW. Med AWD-modellen sikter Kia på en rekkevidde på 650 km basert på CLTC-standardene. I tillegg tilbyr modellen hurtiglading, slik at batteriet kan lades fra 30 prosent til 80 prosent kapasitet på 27 minutter under ideelle forhold.