De skal lære tilblivende trafikkanter rett og galt i trafikken. Men utenfor Førerkortsentralen i Bergen parkerer kjørelærerne ulovlig omtrent hver dag.

Tirsdag knipset en observant bt.no-leser bildet over, som viser to biler fra henholdsvis Fyllingsdalen Trafikkskole og Terje Grahl Trafikkskole, begge i Bergen, — ulovlig parkert på en handikapparkering.

— Det er bare å beklage, sier Eirik Kråkevik, daglig leder i Fyllingsdalen Trafikkskole.

- Kommunen tok p-plassene

Han mener imidlertid at det ligger gode grunner bak trafikkforseelsen. Da flere titalls kjøreskoler etablerte samarbeidet Førerkortsentralen i 1994, bugnet det over av ledig parkering.

Nå er det verre stilt, ifølge Kråkevik.

— Kommunen tok parkeringsplassene da de bygde ut Bybanen. Det var litt plass igjen til parkering i gaten, men den forsvant til fordel for et unødvendig bredt fortau og en unødvednig bred plen, sier han.

Dermed drister kjørelærerne seg til å stå på handikapparkeringen, mens de venter på at nye kunder skal melde seg.

— Vi har simpelthen ikke noen andre steder å parkere, kan ikke traske bort med kundene til Bygarasjen. Dessuten er handikapparkeringen nesten aldri i bruk, og den er i alle fall aldri full, sier Kråkevik.

— Kommunen må da greie å utvise litt smidighet, og gjøre det litt enklere for oss å utføre jobben vår i sentrum, legger han til.

- Er aldri i bruk

Også Terje Grahl beklager at kjøreskolen hans tar seg til rette.

— Nærmeste alternativ er Europark-parkeringen ved Legevakten. Dessverre er den omtrent alltid full på dagtid, sier han.

Han mener de fleste selskaper i sentrum begynner å merke kommunens restriktive parkeringspolitikk.

— Istedenfor har kommunen laget handikapparkering som aldri er i bruk. Når vi setter av og tar på kunder dagen lang, blir det fristende å stå der i noen få minutter. Men vi bør jo selvsagt ikke stå der, sier Grahl.