Subaru fikk for snart ti år siden god drahjelp av fabrikkjører Petter Solberg — og solgte flere biler enn noen gang.

Spesielt i 2003 da østfoldingen ble verdensmester i sin knallblå Subaru Impreza.

VM-triumfen førte til at Subaru-forhandlerne kunne skrive kontrakter så blekket sprutet både i 2003 og 2004. Følg oss på Facebook!

Tredjeplass i Europa

Nå kjører Petter Solberg Ford, og for Subaru er Petter Solberg-effekten for lengst borte. Men Subaru selger likevel flere biler enn noen gang, takket være sin nye, mellomstore modell Subaru XV.

600 nordmenn kjøpte den splitter nye bilen før den første bilen kom til landet. De bestilte bilen primært ut fra bilder og tekniske data.

De norske Subaru-forhandlere kjemper faktisk i Europa-toppen i salget av den nye firehjulstrekkeren. Så langt i år er det bare tyskere og sveitsere som har kjøpt flere Subaru XV enn nordmenn.

371 bare i juli

Bare i juli solgte Subaru 371 biler og det er langt bedre enn i de beste Petter-Solberg-månedene på begynnelsen av 2000-tallet. -371 biler er rett og slett rekord, sier administrerende direktør Jan Kåre Holmedal i Subaru Norge.

— Så langt i år ligger vi 163 prosent over fjorårets salg, så dette lover bra, legger Holmedal til.

Den store etterspørselen etter Subaru XV har også ført til at fabrikken i Japan har valgt å kutte produksjonen av en mindre modell - som bare selges i Japan - til fordel for produksjon av XV.