Volvo-analyse: Ladbare hybrider fungerer ofte som rene elbiler

Volvo Cars legger nå frem tall for hvor mye ladbare hybrider kjøres på ren elektrisitet. Konklusjonen er at bilene fungerer som rene elbiler på nesten halvparten av strekningen de kjører.

Publisert: Publisert:

Volvo XC60 er den av bilene i undersøkelsen som kjøres oftest på strøm. 90 prosent av nye XC60 er ladbare hybrider. Foto: Morten Abrahamsen

  • Tor Mjaaland

I en tid der det foreslåes tøffere avgifter på ladbare hybridbiler, har Volvo registrert hvor ofte forbrenningsmotoren og den elektriske motoren benyttes under kjøring i ladbare biler. Analysen viser at for hver hundre kilometer kjøres 44 kilometer, eller 44 prosent av strekningen, på ren elektrisitet – uten at forbrenningsmotoren er i gang. Det viser svarene de har fått fra 13.450 eiere av ladbare hybrider av merket Volvo.

– Tallene viser at våre ladbare hybrider veldig ofte fungerer som nullutslippsbiler. Dette er et bevis på den positive effekten hybridteknologi kan ha på miljøet og på drivstofføkonomien til kundene, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Lader ofte

Volvo har de siste årene tatt et voldsomt jafs av markedet for ladbare biler. 65 prosent av alle bilene Volvo solgte i 2018 var plug-in hybrider. Det er mest i Norge.

Som en del av analysen har Volvo også intervjuet kundene om deres ladevaner. Undersøkelsene viser at kundene lader bilene ofte.
– 7 av 10 sier de lader bilen hver eneste dag, mens 83 prosent lader annen hver dag eller oftere. Like mange sier de prøver å kjøre den ladbare hybridbilen sin på helelektrisk drift i hverdagen. Skal man få full effekt av hybrid-teknologi må man bruke den aktivt og det gjør kundene, Trosby

XC60 strømvinner

Det er XC90, XC60, V90, V60 og S90-biler fra modellårene 2016-2019 som er analysert.

– Analysen viser at teknologien fungerer etter hensikten, og at nordmenn bruker den aktivt. De norske Volvo-kundene er faktisk de som kjører mest på strøm i hele verden. Vi må berømme sjåførene for dette, sier Trosby.

Av de analyserte modellene er det XC60, Volvo Cars’ mest solgte bil i Norge i 2018, som kjører mest på ren elektrisitet med 48 prosent av kjørestrekningen. 90 prosent av XC60-bilene som selges i Norge er plug-in hybrider.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Bil
  2. Volvo
  3. Hybrid
  4. Elbil