Bilsalget til værs, Tesla satte rekord

Aldri har det vært solgt så mange elbiler i Norge som i mars i år. Og det var Tesla Model 3 som knuste konkurrentene og satte en solid månedrekord. Også på Sørlandet er Tesla vinneren.

Publisert:

Senior public manager i Tesla Norge, Even Sandvold Roland, konstaterer nøkternt at Tesla Model 3 treffer godt i det norske elbilmarkedet. Foto: Skolt, Henrik / NTB scanpix

  • Tor Mjaaland
Denne artikkelen er over ett år gammel

Elbilandelen på landsbasis ble på hele 58 prosent, i Kristiansand 47 prosent. Og forklaringen ligger i at Tesla leverte tusenvis av biler denne måneden, biler som har vært bestilt over svært lang tid.

– Det er stor interesse for elektriske familiebiler med den riktige balansen mellom rekkevidde, pris og praktiske egenskaper. Vi er stolte av å kunne levere Model 3 i Norge, og basert på responsen fra kundene, treffer bilen vår det norske familier vil ha i en elbil.

Tesla Model 3 satte alle tiders registreringsrekord i Norge i mars måned. Modellen ble også den klart mest registrerte i Kristiansand. Foto: Staale Frydenlund

Det sier en svært tilfreds informasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland.

Han kan konstatere at totalt ble det registrert 5315 nye Tesla Model 3 i Norge i mars, i Kristiansand 100. Aldri har det vært registrert så mange biler av en modell i Norge som Tesla Model 3 sto for i mars. På landsbasis var Model 3 mer enn fem ganger større enn nummer to på listen, i Kristiansand var elbilen Nissan Leaf på andreplass med 32 nyregistreringer.

Mitsubishi Outlander var mest solgte ladbare hybrid i Kristiansand i mars og nummer fire på registreringsstatistikken, bare slått av elbiler. Foto: Tor Mjaaland

Mange har spådd at elbilandelen i Norge kan komme opp i 50 prosent i 2019. I mars ligger andelen langt over det, men tallene er kunstig høye fordi Tesla endelig kunne levere massevis av biler som har vært bestilt de to siste årene.

Med Tesla-boomen gikk også nybilregistreringene skikkelig i været i mars, men den amerikanske elbilen fikk god drahjelp av andre utslippsfrie biler. Leveringen av nykommerne Jaguar I-Pace og Audi e-tron quattro startet for fullt i mars og løftet begge opp blant de mest solgte i Norge denne måneden. Totalt økte nybilsalget med 27,6 prosent på landsbasis, 16,5 prosent i Kristiansand.

Ni elbiler

Går vi inn på de enkelte modeller, ser vi at blant de ti mest registrerte på landsbasis, er det ni elbiler. Bare ladbare Mitsubishi Outlander blander seg inn i elbilgjengen med en sterk tredjeplass slått av Tesla Model 3 og e-Golf. Også på 11. plass er det en elbil. Lokalt er det litt mindre elbildominans, blant de mest mest registrerte bilmodellene var det seks elbiler.

Lokalt er Volkswagen nummer to på registreringsstatistikken, åtte biler foran Toyota med Volvo på fjerdeplass. Volvo har hatt en formidabel økning siden i fjor, nesten 100 prosent opp. Det er i første rekke ladbare modeller Volvo selger, 44 av de 50 som ble registrert i mars var plug-in.

Ser vi de tre første månedene under ett, er Volkswagen tradisjonen tro på topp, nå foran Tesla og BMW med Toyota på fjerdeplass. Deretter følger Volvo og Nissan. Sistnevnte har lenge flytt på Leaf-bølgen men ser nok nå at det er kommet mange elbilkonkurrenter på banen. Men fortsatt selger jo Leaf bra og er nest mest registrerte bilmodell i Kristiansand i mars.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Elbil
  2. Bil
  3. Hybridbil
  4. Tesla
  5. Volvo