Åpnet gigantisk bilvarehus med fem bilmerker

Latter og smil satt løst hos ansatte i Mobile Sørlandsparken da de flyttet inn inn i det som må være Sørlandets største bilvarehus. De fikk noen skikkelige gladmeldinger med seg i flyttesjauen.

Publisert: Publisert:

Mobile Sørlandsparken holder nå til i det ombygde, gamle Fun-senteret, sentralt i Sørlandsparken. Fem bilmerker, deriblant nye DS, pluss bruktbiler, står på menyen hos denne salgsgjengen. Fra venstre Tor Arne Myhra, Tor Inge Haugen, Kevin Vigebo, Andreas Hæstad, Marius Berg, Halvor Barikmo, Marcus Hæstad og Aidin Sohrabi. Foto: Tor Mjaaland

  • Tor Mjaaland

11.000 nye kvadratmeter med bil – på størrelse med to fotballbaner – får de å boltre seg på og vise frem nybiler og bruktbiler hos Mobile Sørlandsparken.

- En fantastisk dag med noen gode nyheter på kjøpet, sier daglig leder Tor Inge Haugen som har ledet prosessen med totalrenovering av det gamle Fun-senteret, totalrenovering av verkstedet, nytt bygg mellom de to nevnte og nå bygging av ny avdeling for bilpleie, lakk og karosseri.

I salgsgjengen med både gamle kolleger og flere nyansatte, var det ikke bare de flotte lokalene som satte fart på humøret.

– Vi har fått melding om at vi fortsatt skal selge Honda, og i tillegg får vi det franske preiummerket DS inn i det nye bilvarehuset, forteller en fornøyd daglig leder.

Entusiastiske salgsfolk hos Mobile Sørlandsparken i nybilhallen i det nye bilvarehuset på totalt 11.000 kvadratmeter. Fra venstre Kevin Vigebo, Tor Arne Myhra, Halvor Barikmo, Einar Kolstad, Andreas Hæstad, Marcus Hæstad, Tor Inge Haugen og Aidin Sohrab. Foto: Tor Mjaaland

Størst på Honda

Når det gjelder Honda, så det nylig ut til at det ble over og ut med dette merket etter at Mobil Gruppen sa opp avtalen med importøren. Nå har denne saken funnet en løsning, og Haugen mener det er svært viktig for virksomheten.

– VI har I 2017, 2018 OG 2019 vært landets største Honda-forhandler. Så dette var viktig for oss og ikke minst for de mange Honda-kundene, sier den unge daglige lederen for Mobile Sørlandsparken og Mobile Fiskåtangen.

Han medgir at det har vært og fortsatt vil være tøffe arbeidsdager samtidig å lede to bilforretninger og styre utbyggingsarbeidet.

– Men fantastisk gøy når vi kan flytte inn og ta i bruk så flotte lokaler, sier Haugen.

Mobile Sørlandsparken, som før het Abrahamsens Auto, flytter fra dagens 1800 kvadratmeter til de nevnte 11.000.

Tor Inge Haugen, daglig leder for Mobile Sørlandsparken og Mobile Fiskåtangen, har hatt en utfordrende tid under den store utbyggingen i Sørlandsparken. Foto: Tor Mjaaland

Premiummerket DS

Men de trenger åpenbart albuerom med hele fem bilmerker å tilby. I avdelingen i Sørlandsparken er det Mazda, Hyundai, Citroen, Honda og nye DS som står på menykartet. På Fiskåtangen fortsetter virksomheten som før med salg av Mazda og Hyundai, bruktbiler og verkstedvirksomhet.

– At vi får premiummerket DS inn i Mobile Sørlandsparken, passer bra sammen med de andre merkene vi har, sier Haugen. Han forteller at DS kommer med en ny elbil i 2020, men allerede første halvår er det klart for lansering av en stor ladbar suv med firehjulstrekk. Den har foreløpig fått navnet DS 7 Crossback E-Tense.

– En bil midt i blinken for det norske markedet og norsk avgiftssystem, legger han til.

DS 7 Crossback E er kanskje den mest spennende bilen fra det franske premiummerket DS. Denne er en voksen ladbar suv. Foto: DS

Mye elektrisk

Andre nyheter han ser frem til i 2020 er elektrisk Mazda og elektrisk Honda. Dermed kan han tilby en rekke elektriske biler fra Hyundai, Mazda og Honda, ladbare biler, og biler med bensin- og dieselmotorer.

– Og glem ikke varebilene, sier Haugen som skryter av eieren av Mobile Gruppen som har hele 32 bilforretninger spredd rundt i Sør Norge.

– Utrolig offensiv eier, sier Haugen om eneeier Ole Grangaard.

Hvor mange millioner kroner som investeres i Mobile Sørlandsparken, bedyrer Haugen at han ikke har den hele og fulle oversikten over. At de blir størst og flottes i Mobile Gruppen, er han ikke i tvil om.

Tor Inge Haugen i den 2500 kvadratmeter store bruktbilhallen som skal fylles opp de nærmeste dagene. Foto: Tor Mjaaland

Bilvarehuset innredes med «egne» forretningsavdelinger for de forskjellige merkene og med dedikerte selgere for disse. I andre etasje får bruktbilene hele 2500 kvadratmeter til disposisjon.

Noen åpningsfest ble det ikke i en travel innflyttings- og førjulstid.

– Det kommer vi tilbake til over nyttår. Da skal alle bilinteresserte virkelig legge merke til oss, lover Tor Inge Haugen.

Bakeriet kommer

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at Mobile Sørlandsparken blir første bilbutikk med eget bakeriutsalg midt inne i nybilbutikken. Det var ikke på plass da de nye lokalene forsiktig ble tatt i bruk denne uka.

– Men det kommer snart, lover daglig leder Tor Inge Haugen.

– Det har bare tatt litt mer tid enn vi trodde når det gjaldt kommunale godkjenninger. Så snart skal det lukte både nybil og nystekte wienerbrød hos Mobile Sørlandsparken.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Bil